Over mij

Mag ik mij voorstellen…

Enkele jaren geleden overkwam mij iets, waarvan ik had gedacht, dat dit alleen oudere mensen, te dikke mensen of mensen met een super ongezonde leefstijl zou kunnen overkomen. Ik kreeg van de ene op de andere dag een herseninfarct. Vanuit het niets. Mijn wereld stond stil.

Ik was slechts 37 jaar.

Mijn wereld stond niet 1 dag stil, niet 2 maar eigenlijk gewoon een aantal jaar. Ik was verdoofd.

Mijn lichaam wilde niet meer. Mijn brein ook niet. Gelukkig voor mij, had ik geen fysieke uitval, maar daar was dan ook echt alles mee gezegd. Buiten het fysieke om lukte niets meer. Ik was een wrak.

In de periode na mijn herseninfarct heb ik keihard geknokt. Ergotherapie, fysiotherapie, ziekenhuisbezoeken, medicatie, doktersbezoeken, rust en slaap. Dat was mijn leven. Van een 40-urige kantoorbaan, een druk sportleven, een druk verenigingsleven, en een druk sociaal leven, bleef niets meer over. Weggevaagd. Plotseling.

Het belangrijkste in die periode? Beweging en gezonde voeding. Dat hield me op de been. Maar, tegelijkertijd, vermoeide me dat tot in mijn tenen. Vóór het herseninfarct was ik een fanatieke recreatieve hardloopster. Ná mijn herseninfarct was het maximum haalbare: 36 seconden op de loopband. En daarna 2 dagen bijtrekken van de inspanning. Maar langzaam aan vernam ik dat mijn lichaam sterker werd, dat ik heel langzaam van 36 seconden inspanning, opbouwde naar 50 seconden, 1 minuut, 2 minuten, 5 minuten, 10 minuten. Naast het hardlopen (mag het wel een naam hebben?) had ik enorm veel baat bij wandelen. Gewoon wandelen. Ook dat bouwde ik op van 1 blokje om naar een 1 kilometer, 2 kilometers, 5 kilometers en nog meer.

In deze periode wist ik dat ik kon fluiten naar een kantoorbaan. Maar gelukkig voor mij, dat was ook al lang niet meer iets waarvan ik blij werd. Mijn hele leven lang al trekt mijn aandacht naar voeding en beweging en zie daar. Ik greep mijn kans. Ik wist ineens absoluut zeker dat ik het vak van Gewichtsconsulente wilde uitoefenen. Immers, er zijn zoveel overeenkomsten. Mijn geknok naar het terug krijgen van een goede gezondheid en het behouden daarvan en anderzijds de inspanning die jij ook zult moeten leveren wanneer je tot het besef komt dat je (ik draai er maar geen doekjes om) te dik bent en gewicht wilt verliezen.

Ik wil met het delen van deze persoonlijke informatie absoluut geen medelijden wekken. Dat zeker niet. Ik wil met het vrijgeven van mijn verhaal duidelijk maken, dat gezondheid fragiel is. Ik heb ervaren dat je zonder je gezondheid helemaal niets hebt. Je kunt rijk zijn, een gezin hebben, vrienden hebben, maar als je gezondheid je in de steek laat, dan verlies je veel, zo niet alles. Ik spreek helaas uit eigen ervaring.

Het is aan jou hoe jij je leven viert. Is dat met een te dik lijf waar jij iedere dag van baalt? Of is dat met de wilskracht om te willen veranderen en afscheid te nemen van het te dikke lijf en te werken aan het gezonder worden. Iedere dag opnieuw. Gewoon met normale voeding en beweging. Op een éénvoudige haalbare, realistische manier die voor jou werkt en blijft werken.

Voor mij hoef jij het niet te doen. Maar ik zou het zo enorm fijn vinden wanneer jij jezelf een schop onder de kont geeft en afscheid neemt van je huidige leefstijl. En voor jezelf de kans grijpt die jou geboden wordt! Wees zuinig op je gezondheid. Je hebt maar 1 lijf en 1 leven.

geen focus

Mijn focus is niet:
In korte tijd heel snel veel gewichtsverlies voor jou als cliënt. Dit heeft het zogenoemde JOJO effect tot gevolg, hetgeen zou betekenen dat de kilo’s er in no-time weer aanvliegen….dat willen we vooral voorkomen!

wel focus

Mijn focus is wel:
Gecontroleerd gewichtsverlies voor jou als cliënt, op een verantwoorde manier, in een verantwoord tijdsbestek zodat dit (na het bereiken van je streefgewicht) resulteert in behoud van een stabiel gewicht en een fit en gezond lichaam.