Over mij

Altijd al ben ik onwijs gek geweest op lekker eten en drinken. In mijn vroege jeugd genoot ik enorm van uit eten gaan tijdens vakanties. Ik was altijd van de partij. Ik at mijn bord tot op het laatste kruimeltje leeg. En nu nog steeds, ben ik echt bereid om kilometers om te rijden naar dat leuke restaurantje, waarvan ik weet dat het eten daar lekker is. Praat me niet over een dieet, zeg me niet dat ik alleen maar gezond moet eten omdat ik anders aankom, en laat die weegschaal ook maar voor wat het is.

In 2014 werd ik getroffen door een herseninfarct. Dat zette mijn leven op haar kop. Ik zou nauwelijks meer kunnen werken en geen waardevolle bijdrage meer aan de maatschappij kunnen leveren. Dat is waar ik voor stond. Dat is wat men mij vertelde.

Ik weigerde me eraan over te geven en vocht me hier met vallen en opstaan onderuit. Onderzocht wat ik écht wilde doen, en als Gewichtsconsulente lever ik nu dagelijks een belangrijke bijdrage aan de maatschappij door chauffeurs zonder dieet van hun overgewicht af te helpen.

De chauffeurswereld is mij niet onbekend. Mijn man was jarenlang chauffeur. Ik ken die wereld nu wel zo’n beetje: lange ritten, onregelmatige werktijden, hard werken, weinig beweging, ongezonde maaltijden, gezelligheid en kameraadschap onderweg en tijdens de weekenden. Al jaren lang, zie ik ook letterlijk om me heen, hoe chauffeurs hierdoor veranderen. Het gaat me aan het hart, dat (jonge) fitte kerels, die volop gemotiveerd zijn om hun beroep als chauffeur te beoefenen dik en vadsig worden én daardoor uiteindelijk gaan kampen met hun gezondheid. Ik zie chauffeurs vooral hijgend en puffend laden en lossen, om daarna moeizaam in hun cabine te klimmen, op weg naar een onbekende bestemming en onvoorspelbare werkweek.

Juist deze chauffeurs wil ik helpen. Ik vind het belangrijk dat deze chauffeurs nog lang en gezond hun belangrijke werk kunnen blijven doen, zonder dat ze zich druk hoeven te maken over de kilo’s. 

Hoe is het nu?

Sinds ik werk als Gewichtsconsulente Jacinta heb ik vele kilo’s zien verdwijnen en letterlijk levens zien veranderen. Ik krijg daar een flinke dosis energie van. Ik ben blij wanneer ik te horen krijg, dat afvallen zóveel makkelijker wordt met adviezen die aangereikt worden om écht van die kilo’s af te komen. Ik spring een gat in de lucht wanneer ik merk dat personen lang nadat ze zijn gestopt met het traject, nog steeds op het gewenste gewicht zijn. Dat is de kers op mijn taart. Hiervoor stap ik ’s morgen mijn bed uit. Hiervoor zet ik een tandje bij. Iedere dag weer opnieuw.

Belangrijk om te weten:

In mijn coaching ben ik vooral eerlijk, recht door zee en 100% gefocust. Dit heeft al zoveel mooie resultaten opgeleverd.

Gedreven. Dat ben ik. Als ik aan het werk ben, ben ik niet te stoppen. Ik zet net altijd even dat extra tandje bij.

Vroeger was ik stil. Nu ben ik prettig rustig aanwezig.

Privé krijg ik weleens naar mijn hoofd geslingerd dat ik te lief ben. Ik vind dat een mooie eigenschap. Gek genoeg ben ik nooit te lief tijdens mijn coaching. Dan ben ik correct en doortastend. Ik motiveer, stimuleer en inspireer! Tot nu toe word dat altijd gewaardeerd.

Door de jaren heen, is flexibiliteit een werkwoord die dagelijks in mijn leven past. Ik word er steeds beter in.

Discipline, dat is wel aan mij besteed. Afspraak is afspraak.

Mijn visie op afvallen is gewoon heel eenvoudig:

Ik sta voor een leven zonder dieet. Ik geloof erin, dat het verspilde moeite is om jezelf op te leggen, dat je niet ongezond “mag” eten omdat je “moet” afvallen. Het enige dat belangrijk is, is dagelijks bewust (on)gezond te kiezen. Pas dit dagelijkse toe en werk aan een leven zonder overtollige kilo’s. Dit is DE sleutel naar een gezonde leefstijl. En dat is en blijft een werkwoord. “Vanzelf gaat niets. Niets gaat vanzelf”.

Als je me zou kennen, zou je weten dat:

Ik vroeger verkondigde dat ik nooit zou trouwen met een vrachtwagenchauffeur. Dat deed ik ook niet. Ik trouwde met een bouwvakker maar diezelfde man (mijn man) is nu toch echt een vrachtwagenchauffeur.

Ik gek ben op onze kleine camper Volkswagen California. Die brengt ons naar allerlei onbekende en verre bestemmingen. Ik houd van onverwachts, ongepland en avontuurlijk!

En toch….ritme heb ik ook nodig als ik thuis ben. Zonder dat voel ik me als een kip zonder kop.

Een chaotisch bureau is een chaotisch hoofd. Dat zul je bij mij dus ook niet snel aantreffen.

Ik baal van negatieve energie en voorspelbare excuses. Daar kijk ik echt wel doorheen.

En ik irriteer me mateloos aan iemand die mij constant midden in mijn zin onderbreekt. Laat me gewoon even uitpraten en luister vooral ook even, naar wat ik te zeggen heb.

Ik kook met heel veel plezier en liefde. Maar bij mij is het ook wel eens een dag bar ongezond.

Verjaardagsfeestjes waar mannen en vrouwen apart zitten? Doe me dat niet aan. Help, waar is de nooduitgang.

Als je mij een zak honingdrop geeft…..is deze binnen no-time leeg. En ik maak me niet eens druk om al die calorieën.

Ik heb soms enorme behoefte aan “ME-TIME”. Voor mij komt dit neer op: hardloopkleding aan, oordopjes in en gaan!

Maar ook al beloof ik mezelf “vandaag te gaan hardlopen”. Bij mij mislukt dat voornemen ook wel eens.

Zullen wij kennismaken?