Recepten

21 augustus 2019

Banavocado Ontbijt

Ingrediënten: 1 avocado 1 banaan Skyr (naturel) 1 flinke opscheplepel Gebroken lijnzaad (1 eetlepel) Blauwe bessen Bereiding: Ontdoe de Avocado van de schil en verwijder de […]
14 augustus 2019

Spinazie Wortel Tuinbonen Lunchsalade

Ingrediënten: Winterpeen (2 stuks) Bladspinazie (ik heb hier gewoon 2 forse handen bladspinazie toegevoegd. De hoeveelheid is zeker meer dan de winterpeen) Tuinbonen (250 gr.) 1 […]
9 augustus 2019

Nasischotel maar dan anders

Ingrediënten: Zilvervliesrijst (2 kopjes) 1 rode ui 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels ketjap Manis 150 gram kipfilet 1 gele paprika ½ groene paprika 1 grote winterpeen […]
13 juni 2019

Chili Chipsschotel

Ingrediënten: 1 ui 3 teentjes knoflook 2 eetlepels olie 300 gram mager rundergehakt of vegagehakt 2 gele paprika’s 1 grote winterpeen (á 400 gram) 1 rode […]
13 juni 2019

Kipsalon

Hoofdgerecht met vlees, 4 personen De traditionele Kapsalon is een fastfoodgerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma of döner, afgetopt met Goudse kaas, even onder de grill gezet, zodat de kaas smelt, met bovenop salade. […]
12 juni 2019

Mini Aubergine Pizza’s

Hoofdgerecht voor 2 personen of hapje voor 4 personen Ingrediënten: 1 Aubergine 1 el zout 1 el olijfolie 2 tl Italiaanse kruiden 30 g geraspte kaas […]
23 mei 2019

Zoete Aardappelschotel

Maaltijdgerecht, 1 à 2 personen Ingrediënten: 1 grote zoete aardappel (ca. 350 gram) 20 cherrytomaatjes in tweeën gesneden 350 gram verse sperziebonen 2 lente-uitjes 3 eetlepels […]
21 mei 2019

Hotpot Doperwten

  Ingrediënten: Zilvervliesrijst (1 opscheplepel) Doperwten uit blik (200 gram) 1 rode ui Kipfilet (ca. 60 gram) Woksaus Teriyaki, kruidig en zoet (1 eetlepel) Cherrytomaatjes (ca. […]
8 mei 2019

Zomers Zuivelontbijttoetje van fruit en noten

Ontbijtgerecht voor 2 à 3 personen  Ingrediënten: 2 bananen ½ mango Magere vruchtenkwark Bosbessen Magere yoghurt 1 blokje pure chocolade van 85% cacao 1 eetlepel kaneel […]
29 april 2019

Nasi met bloemkoolrijst en kipsaté

Hoofdgerecht met vlees, 4 personen        Ingrediënten: 400 gram kipfilet 150 gram zilvervliesrijst 400 gram bloemkoolrijst (bak) 400 gram Chinese roerbakgroente (zak) 100 gram doperwten (diepvries, […]
23 april 2019

Snelle Waldorf Lunchsalade

Lunchsalade, 1 à 2 personen Ingrediënten: 2 stengels bleekselderij 2 middelgrote wortels 50 gram gerookte kipfilet 6 walnoten 1 appel 1 eetlepel magere yoghurt 1 eetlepel […]
15 april 2019

Overnight Oat met Zomerfruit

Ingrediënten: 30 gram havermout 250 milliliter halfvolle melk 1 eetlepel lijnzaad 1 kleine, rijpe banaan 1 theelepel cacaopoeder 5 verse aardbeien 1 handje blauwe bessen   […]
9 april 2019

Pastaschotel Geen Pakje Geen Zakje

Avondmaaltijdgerecht, 2 à 3 personen Ingrediënten: Volkoren Pasta (Fusili) 1 bosje bosuitjes 150 gram kidneybonen 100 gram cherrytomaatjes Kipfilet (ca. 175 gram) Ananas Knoflook (1 teentje) […]
28 maart 2019

Frisse Mango Aardbeien Lunchsalade

Lunchgerecht, 1 à 2 personen Ingrediënten: 1 hele Mango 1 portie Aardbeien (125 gr.) Komkommer met schil (1 opscheplepel) Oregano (3 theelepels) Zwarte peper (1 theelepel) […]
6 februari 2019

Pastaschotel Bonen Groenten Wok

Avondmaaltijd, 1 à 2 personen Ingrediënten: Volkoren pasta – ik kies hier voor spaghetti (45 gram) 1 rode ui Kipfilet (ca. 150 gram) Kidneybonen (200 gram) […]
22 januari 2019

Spruiten Krenten Appel Wok met Zoete Aardappel

Hoofdmaaltijd, 2 personen Ingrediënten: Spruitjes (175 gram) 1 Appel Krenten (1 handje) Olijfolie (1 eetlepel) Pijnboompitten (1 handje) Zwarte Peper (1 theelepel) Komijn (1 theelepel) Oregano […]
17 december 2018

Ovenschotel van Aardappel Groenten en Vlees

Avondmaaltijdgerecht, 4 à 5 personen Ingrediënten: 1 Bloemkool Winterpeen (150 gram) Krieltjes (200 gram) 1 rode ui Kipfilet (ca. 175 gram) Knoflook (1 teentje) Olijfolie (1 […]
16 november 2018

Witlof Rosbief Tuinbonen Lunchsalade

Lunchgerecht, 2 personen Ingrediënten: Witlof rauw, 2 struikjes Tuinbonen – uit pot (ca. 50 gram) Radijs, diverse stuks Rosbief – vleeswaar (5 plakjes) Honing (1 eetlepel) […]
6 november 2018

Pizza Anders

Hoofdmaaltijd, 2 à 3 personen Ingrediënten: Turks Brood – een hele bodem Tomaten (5 stuks) Pastasaus rood (uit pot) 1 Prei 1 Gele Paprika 1 Courgette […]
19 september 2018

Omelet van groenten

INGREDIËNTEN: 3 eieren, Becel halvarine, gele, groene en rode paprika, radijs, bosui, peper en gedroogde kruiden naar eigen keuze. BEREIDING: Bak in een scheutje Becel halvarine […]