Recepten

18 oktober 2019

Groenterijst schotel

Ingrediënten: Zilvervliesrijst, of meergranenrijst (100 gram) Kipfilet (200 gram) 1 Rode ui 1 Rode peper 1 teentje knoflook 1 Gele paprika 1 Groene paprika 1 Aubergine […]
15 oktober 2019

Ovenschotel Aardappel Tomaat Indian Curry

Ingrediënten: Aardappelen, gekookt (ca. 500 gram) Verse tomaten (ca. 400 gram) Rundergehakt Indiase kruidenpasta Curry (Patak’s Original) 1 rode ui 1 teentje knoflook Bruschetta kruiden Zwarte […]
25 september 2019

Hutspot gezondere variant

Ingrediënten HOOFDGERECHT | 30 MIN. | 4 PERSONEN 500 gram knolselderij geschild, in blokjes 500 gram pastinaak geschild, in blokjes 300 gram uien, in ringen gesneden […]
2 september 2019

Krieltjes Groenten Ovenschotel met Kip

Ingrediënten 1 prei 1 courgette 1 aubergine 1 paprika, oranje 10 cherrytomaatjes krieltjes, voorgekookt, ca. 100 gram kipfilet, 200 gram paprikapoeder gedroogde kruiden; oregano, rozemarijn, zwarte […]
21 augustus 2019

Banavocado Ontbijt

Ingrediënten: 1 avocado 1 banaan Skyr (naturel) 1 flinke opscheplepel Gebroken lijnzaad (1 eetlepel) Blauwe bessen Bereiding: Ontdoe de Avocado van de schil en verwijder de […]
14 augustus 2019

Spinazie Wortel Tuinbonen Lunchsalade

Ingrediënten: Winterpeen (2 stuks) Bladspinazie (ik heb hier gewoon 2 forse handen bladspinazie toegevoegd. De hoeveelheid is zeker meer dan de winterpeen) Tuinbonen (250 gr.) 1 […]
9 augustus 2019

Nasischotel maar dan anders

Ingrediënten: Zilvervliesrijst (2 kopjes) 1 rode ui 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels ketjap Manis 150 gram kipfilet 1 gele paprika ½ groene paprika 1 grote winterpeen […]
13 juni 2019

Chili Chipsschotel

Ingrediënten: 1 ui 3 teentjes knoflook 2 eetlepels olie 300 gram mager rundergehakt of vegagehakt 2 gele paprika’s 1 grote winterpeen (á 400 gram) 1 rode […]
13 juni 2019

Kipsalon

Hoofdgerecht met vlees, 4 personen De traditionele Kapsalon is een fastfoodgerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma of döner, afgetopt met Goudse kaas, even onder de grill gezet, zodat de kaas smelt, met bovenop salade. […]
12 juni 2019

Mini Aubergine Pizza’s

Hoofdgerecht voor 2 personen of hapje voor 4 personen Ingrediënten: 1 Aubergine 1 el zout 1 el olijfolie 2 tl Italiaanse kruiden 30 g geraspte kaas […]
23 mei 2019

Zoete Aardappelschotel

Maaltijdgerecht, 1 à 2 personen Ingrediënten: 1 grote zoete aardappel (ca. 350 gram) 20 cherrytomaatjes in tweeën gesneden 350 gram verse sperziebonen 2 lente-uitjes 3 eetlepels […]
21 mei 2019

Hotpot Doperwten

  Ingrediënten: Zilvervliesrijst (1 opscheplepel) Doperwten uit blik (200 gram) 1 rode ui Kipfilet (ca. 60 gram) Woksaus Teriyaki, kruidig en zoet (1 eetlepel) Cherrytomaatjes (ca. […]
8 mei 2019

Zomers Zuivelontbijttoetje van fruit en noten

Ontbijtgerecht voor 2 à 3 personen  Ingrediënten: 2 bananen ½ mango Magere vruchtenkwark Bosbessen Magere yoghurt 1 blokje pure chocolade van 85% cacao 1 eetlepel kaneel […]
29 april 2019

Nasi met bloemkoolrijst en kipsaté

Hoofdgerecht met vlees, 4 personen        Ingrediënten: 400 gram kipfilet 150 gram zilvervliesrijst 400 gram bloemkoolrijst (bak) 400 gram Chinese roerbakgroente (zak) 100 gram doperwten (diepvries, […]
23 april 2019

Snelle Waldorf Lunchsalade

Lunchsalade, 1 à 2 personen Ingrediënten: 2 stengels bleekselderij 2 middelgrote wortels 50 gram gerookte kipfilet 6 walnoten 1 appel 1 eetlepel magere yoghurt 1 eetlepel […]
15 april 2019

Overnight Oat met Zomerfruit

Ingrediënten: 30 gram havermout 250 milliliter halfvolle melk 1 eetlepel lijnzaad 1 kleine, rijpe banaan 1 theelepel cacaopoeder 5 verse aardbeien 1 handje blauwe bessen   […]
9 april 2019

Pastaschotel Geen Pakje Geen Zakje

Avondmaaltijdgerecht, 2 à 3 personen Ingrediënten: Volkoren Pasta (Fusili) 1 bosje bosuitjes 150 gram kidneybonen 100 gram cherrytomaatjes Kipfilet (ca. 175 gram) Ananas Knoflook (1 teentje) […]
28 maart 2019

Frisse Mango Aardbeien Lunchsalade

Lunchgerecht, 1 à 2 personen Ingrediënten: 1 hele Mango 1 portie Aardbeien (125 gr.) Komkommer met schil (1 opscheplepel) Oregano (3 theelepels) Zwarte peper (1 theelepel) […]
6 februari 2019

Pastaschotel Bonen Groenten Wok

Avondmaaltijd, 1 à 2 personen Ingrediënten: Volkoren pasta – ik kies hier voor spaghetti (45 gram) 1 rode ui Kipfilet (ca. 150 gram) Kidneybonen (200 gram) […]
22 januari 2019

Spruiten Krenten Appel Wok met Zoete Aardappel

Hoofdmaaltijd, 2 personen Ingrediënten: Spruitjes (175 gram) 1 Appel Krenten (1 handje) Olijfolie (1 eetlepel) Pijnboompitten (1 handje) Zwarte Peper (1 theelepel) Komijn (1 theelepel) Oregano […]