Recepten

26 februari 2020

Lunchsalade van fusili

Ingrediënten: Fusili (1 portie) Kappertjes, 3 eetlepels 1 paprika, geel Gedroogde maiskorrel, 1 opscheplepel Olijfolie Extra Vierge, 1 eetlepel Gedroogde kruiden naar eigen smaak Bereiding: Kook […]
26 februari 2020

Ontbijt met dadels en zo

Ingrediënten: Magere kwark 1 handje blauwe bessen 5 dadels, gedroogd 1 handje amandelschaafsel 1 theelepel kokossnippers Bereiding: Doe de kwark in een 1-persoons ontbijtschaaltje Was de […]
26 februari 2020

Witlof Ovenschotel

Ingrediënten:    Witlof, 2 stronken Aardappelen, gekookt Kipfilet, ca. 250 gram 1 rode paprika 1 teentje knoflook Rosemarijn Basilicum Zwarte peper Zout Olijfolie  Bereiding: Kook de aardappel […]
21 januari 2020

Bananenbrood met pure chocolade

Ingrediënten: 3 rijpe bananen 4 eieren Amandelmeel, 150 gram Zelfrijzend bakmeel, 2 el Pure chocolade, 85% cacao, 1/5 reep Ongezouten noten Kokossnippers, 50 gram Kaneel, een […]
11 december 2019

Lunchsalade Rauwkost van Jonge Kapucijners

Ingrediënten: Jonge kapucijners, uit pot, 250 gram 1 appel 2 stengels bosui Paprika, 0,5 stuks Komkommer met schil, 2 eetlepels (el.) Olijfolie, 1 el. Oregano, gedroogde […]
4 december 2019

Gezonde Eiersalade

Ingrediënten: 2 eieren 2 eetlepels magere kwark 2 eetlepels fritessaus ½ theelepel kerriepoeder Snufje chilipoeder 4 stengels bieslook of 1 theelepel gedroogde bieslook Bereiding:  Kook de […]
14 november 2019

Kabeljauwfilet Ovenschotel

Ingrediënten: Kabeljauwfilet, 200 gram 1 rode ui Courgette, 0,5 stuks Viskruiden Zwarte peper Oregano Olijfolie, een flinke scheut Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden […]
24 oktober 2019

Salade van Biet

Ingrediënten: Sla gemengd (150 gram) 2 rode bieten voorgekookt 1/2 rode ui Witte kaas, 7 blokjes 7 walnoten Olijfolie extra vergine, ½ eetlepel Italiaanse kruiden, 1 […]
18 oktober 2019

Groenterijst schotel

Ingrediënten: Zilvervliesrijst, of meergranenrijst (100 gram) Kipfilet (200 gram) 1 Rode ui 1 Rode peper 1 teentje knoflook 1 Gele paprika 1 Groene paprika 1 Aubergine […]
15 oktober 2019

Ovenschotel Aardappel Tomaat Indian Curry

Ingrediënten: Aardappelen, gekookt (ca. 500 gram) Verse tomaten (ca. 400 gram) Rundergehakt Indiase kruidenpasta Curry (Patak’s Original) 1 rode ui 1 teentje knoflook Bruschetta kruiden Zwarte […]
25 september 2019

Hutspot gezondere variant

Ingrediënten HOOFDGERECHT | 30 MIN. | 4 PERSONEN 500 gram knolselderij geschild, in blokjes 500 gram pastinaak geschild, in blokjes 300 gram uien, in ringen gesneden […]
2 september 2019

Krieltjes Groenten Ovenschotel met Kip

Ingrediënten 1 prei 1 courgette 1 aubergine 1 paprika, oranje 10 cherrytomaatjes krieltjes, voorgekookt, ca. 100 gram kipfilet, 200 gram paprikapoeder gedroogde kruiden; oregano, rozemarijn, zwarte […]
21 augustus 2019

Banavocado Ontbijt

Ingrediënten: 1 avocado 1 banaan Skyr (naturel) 1 flinke opscheplepel Gebroken lijnzaad (1 eetlepel) Blauwe bessen Bereiding: Ontdoe de Avocado van de schil en verwijder de […]
14 augustus 2019

Spinazie Wortel Tuinbonen Lunchsalade

Ingrediënten: Winterpeen (2 stuks) Bladspinazie (ik heb hier gewoon 2 forse handen bladspinazie toegevoegd. De hoeveelheid is zeker meer dan de winterpeen) Tuinbonen (250 gr.) 1 […]
9 augustus 2019

Nasischotel maar dan anders

Ingrediënten: Zilvervliesrijst (2 kopjes) 1 rode ui 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels ketjap Manis 150 gram kipfilet 1 gele paprika ½ groene paprika 1 grote winterpeen […]
13 juni 2019

Chili Chipsschotel

Ingrediënten: 1 ui 3 teentjes knoflook 2 eetlepels olie 300 gram mager rundergehakt of vegagehakt 2 gele paprika’s 1 grote winterpeen (á 400 gram) 1 rode […]
13 juni 2019

Kipsalon

Hoofdgerecht met vlees, 4 personen De traditionele Kapsalon is een fastfoodgerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma of döner, afgetopt met Goudse kaas, even onder de grill gezet, zodat de kaas smelt, met bovenop salade. […]
12 juni 2019

Mini Aubergine Pizza’s

Hoofdgerecht voor 2 personen of hapje voor 4 personen Ingrediënten: 1 Aubergine 1 el zout 1 el olijfolie 2 tl Italiaanse kruiden 30 g geraspte kaas […]
23 mei 2019

Zoete Aardappelschotel

Maaltijdgerecht, 1 à 2 personen Ingrediënten: 1 grote zoete aardappel (ca. 350 gram) 20 cherrytomaatjes in tweeën gesneden 350 gram verse sperziebonen 2 lente-uitjes 3 eetlepels […]
21 mei 2019

Hotpot Doperwten

  Ingrediënten: Zilvervliesrijst (1 opscheplepel) Doperwten uit blik (200 gram) 1 rode ui Kipfilet (ca. 60 gram) Woksaus Teriyaki, kruidig en zoet (1 eetlepel) Cherrytomaatjes (ca. […]