Referenties

Deze personen deden het! Afscheid nemen van overgewicht! Niet door strak te diëten, maar door structurele aanpassingen in te bouwen in hun leefpatroon. 

RESULTAAT: een gezonde leefstijl!  

Betty-voor-3 Eenkhoorn-na
jan-willem-rietman-voor jan-willem-rietman-na
gerinda-voor gerinda-na
jeffrey-bal-voor jeffrey-bal-na
marieke-berkel-voor marieke-berkel-na
anneke-voor anneke-na
helen-terpstra-voor helen-terpstra-na
heinrich-vd-heuvel-voor heinrich-vd-heuvel-na

Ervaringen

Ik was er op een dag klaar mee. Met dat overgewicht. Het moest anders. Mijn overgewicht is vooral ontstaan toen ik chauffeur werd. Teveel lekker eten onderweg, teveel biertjes, te weinig beweging. De kilo’s vlogen erop.

Ik kwam in contact met Gewichtsconsulente Jacinta. Toch was die stap niet al te makkelijk, omdat ik Internationaal Chauffeur ben en van mening was, dat afvallen bij dit beroep wel heel lastig is.

Al direct tijdens het Intakegesprek werd duidelijk, dat dit onzin is. Chauffeurs kunnen ook afvallen. Het belangrijkste is de motivatie.

Mijn startgewicht was 100,3 kilo. En nog maar 24 jaar oud. Ik was te zwaar, ik bewoog nauwelijks, ik had een zittend beroep, ik was niet fit en de maaltijden en keuzes onderweg waren niet echt oké. Te vet, teveel, teveel biertjes en tijdens de weekenden dook ik regelmatig de kroeg in. Ik had een ééntonig onverantwoord eetpatroon, beweging vond ik maar onzin of ik had er geen tijd voor en een goed ritme in de dag had ik ook niet.

En nu is alles anders. In het afgelopen jaar ben ik eten totaal anders gaan ervaren. Ik weeg nu 88,4 kilo. Mijn doel is 85 kilo (en kort geleden woog ik ook al 85,9 kilo). Ik maak nu totaal andere keuzes. Ik kies nu bewust. Vooral onderweg. Ik neem niet meer iedere dag een pilsje, maar op sommige momenten nog wel. En in de restaurants neem ik niet alleen maar de ongezondere keuzes zoals de patat en schnitzel, maar ik kies nu veel breder van de menukaart. Ik heb ontdekt dat vet eten niet eens persé lekkerder is dan de keuzes die ik nu meestal maak.

Ik val af, door het maken van andere voedingskeuzes. En ik beweeg veel meer. Ik wandel en fiets nu en voel me veel fitter. Ik weet nu wat ik beter wel of niet kan eten om me fitter te voelen én af te vallen.

Ik heb mijn streefgewicht van 85,0 kilo nog niet exact bereikt, maar ik heb zoveel meer energie en voel me veel fitter. Het maakt eigenlijk niet eens zoveel meer uit, hoeveel de weegschaal aan gewicht laat zien, ik voel me veel beter en ben mooi afgevallen. Inmiddels zo’n 14 kilo. Ik probeer vooral onderweg gezondere keuzes te maken en gevarieerder te eten. Lukt dat even niet, dan pak ik het een dag later wel weer op. Ik blijf mijn biertje wel drinken, maar niet meer iedere dag. Al deze veranderingen zijn inmiddels een leefstijl geworden. Het voelt totaal niet meer als constant bezig zijn met ‘afvallen’. Ik blijf dit ook zeker zo uitvoeren.

Quinten

In januari 2019 besloot ik dat er echt wat moest gebeuren aan mijn gewicht en heb ik contact opgenomen met Gewichtsconsulente Jacinta.

Eerst heb ik een intakegesprek gehad en in februari ben ik begonnen met gezonder eten, sporten, etc. Wij zijn nu een half jaar verder en uiteindelijk ben ik 19 kilo afgevallen, zonder moeite, en dat zonder een speciaal dieet. Iedere week ga ik nog steeds naar Gewichtsconsulente Jacinta voor een weegmoment. Dank je wel Jacinta voor je motivatie, wij gaan nog even door.

Heinrich

Deze kanjer heeft een hele reis achter de rug! En wat voor een één!

Enkele maanden geleden vroeg Helen mij haar te helpen bij het afvallen.

Emotie eten was jaren lang een valkuil. En jarenlang een strijd. Door waardevolle tips en adviezen die ze aangereikt kreeg, staat ze nu emotioneel veel sterker op haar benen! En zoals ze zelf zegt: mijn mindset is veranderd in positieve zin. Ik ben veel sterker geworden en durf nu gewoon nee te zeggen. Ik kies bewust wat ik eet. De voedingskeuzes die ik nu maak zijn niet alleen veel gezonder, maar ook veel voedzamer en vooral ook gewoon heel lekker.

Ik heb echt geleerd, dat afvallen veel meer is dan voeding alleen! Mijn streefgewicht heb ik nog niet aangetikt, maar ik blijf er volop aan werken!

Helen

Eindelijk begin ik kilo’s te verliezen. Ik probeer al jaren af te vallen.

Via een buurvrouw kwam ik bij Jacinta terecht. Ik heb veel aan de goede begeleiding en de weekmenu’s.

Bij Gewichtsconsulente Jacinta leer ik veel over mijn lichaam en hoe ik kan afvallen. Bovendien heb ik een stok achter de deur.

Ik ga zeker door bij Gewichtsconsulente Jacinta, want het werkt dus echt!

Ineke

Ik ben erachter gekomen, dat het met de begeleiding van Gewichtsconsulente Jacinta zonder al teveel moeite mogelijk is om 15 kilo af te vallen. Ik hoefde geen gebruik te maken van allerlei dure producten, drankjes of repen.

Ik ben erop gewezen, wat wel en niet gezond is om te eten. Hoeveel ik het beste kan eten en wanneer ik het beste kan eten. Met behulp van een Eetmeter werd ik door haar vanaf de zijlijn in het oog gehouden en werd duidelijk waar ik de fout in ging of waar ik juist goed bezig was.

Ik heb geen moment een hongergevoel gehad. Het is alleen wel consequent blijven voor jezelf. Ik kan het iedereen aanraden die wil afvallen. Bedankt Jacinta

Johan

Eindelijk begin ik kilo’s te verliezen. Ik probeer al jaren af te vallen.

Via een buurvrouw kwam ik bij Jacinta terecht. Ik heb veel aan de goede begeleiding en de weekmenu’s.

Bij Gewichtsconsulente Jacinta leer ik veel over mijn lichaam en hoe ik kan afvallen. Bovendien heb ik een stok achter de deur.

Ik ga zeker door bij Gewichtsconsulente Jacinta, want het werkt dus echt!

Ineke

Half juli heb ik me aangemeld bij Gewichtsconsulente Jacinta. Ik had een superfijn gesprek. Mijn levensstijl is inmiddels veranderd. Ik heb geleerd variaties te maken in voeding. Ook heb ik heerlijke recepten van haar gekregen.

Eindresultaat van het traject Gewoon Gezond Afvallen in 5 stappen is: bijna 10 kilo afgevallen! Ik voel me fitter en ben natuurlijk ook erg blij met het resultaat. Ik blijf me focussen en ga dus nog even door.

Ik raad Gewichtsconsulente Jacinta zeker aan. Ze is geweldig en motiveert je zeker. Ze is een topper!

Anneke
Gezellig, al dat snacken en lekkers. Maar al dat snaaien en steeds hetzelfde eten, zorgde er wel voor, dat ik langzaam maar zeker wat zwaarder werd gedurende de afgelopen jaren.

Door het zwaarder worden, ontstonden de 1e lichamelijke klachten. Kleding passen werd een frustratie. De kinderen bijbenen werd moeilijker. Op een dag was ik er zo klaar mee. Dit kon niet de bedoeling zijn.
Eerst probeerde ik zelf gewicht te verliezen. Met succes. Maar toch lukte het ook weer niet helemaal alleen. Ik had een stok achter de deur nodig om vol te kunnen houden. Ik kwam in contact met Gewichtsconsulente Jacinta. En ik vroeg haar mij te helpen bij het afvallen. Ik wilde een gezond en gevarieerd eetpatroon krijgen én me weer goed in mijn vel voelen. Maar ik wilde niet op dieet. En nu, ruim een half jaar later weeg ik 11,4 kilo MINDER! Ik weet nu welke voedingskeuzes ik kan maken. Wij eten thuis veel gevarieerder. Ik heb regelmaat en plezier gevonden in het sporten en ik voel me beter en heb veel meer energie dan ooit eerder! Ik ben blij dat ik deze stap genomen heb!
Gerinda

Jacinta is een hele vriendelijke motiverende Gewichtsconsulente. Zij heeft lijsten met menu’s (hoe makkelijk wil je het hebben). Zij zal nooit zeggen dat je iets niet moet eten, maar zij zal je wel een andere keuze voorstellen. Zij kan via je Eetmeter, die je bijhoudt, zien of je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt, zodat je wel op een gezonde manier afvalt.

Daarnaast krijg je uitleg over hoe je lichaam werkt. Ze neemt contact met je op als ze ziet dat het goed gaat (buiten de consulten om), maar geeft je ook een boost als je het nodig hebt. Kortom, je hebt veel steun aan haar! Ik kan haar iedereen aanraden.

Jannet

In juli 2019 was ik met schoonzus Jacinta aan het winkelen, meerdere kleding had ik gepast, en vaak werd ik teleurgesteld. Toen ik voor de grap zei "ik wil een traject met jou", had ik niet durven dromen om ook daadwerkelijk de stap te zetten. Toch gedaan en na de vakantie ben ik begonnen met het traject Blijvend Slank en Gezond in 12 maanden.

Veel inzichten en handvaten gekregen, en het was nog leuk ook! Zelfs de kinderen werden enthousiast en willen alles proberen en hebben nu ook hun favoriete eten, en nee dat begint niet met de bekende P. Dat is zeker niet verboden, maar wel met mate!

Doordat ik het traject heb door lopen, vragen de kinderen nu ook vaker, "wat eten we vandaag!"

Dankzij het traject voel ik me veel en veel fitter! Ik kan goede en gezonde keuzes maken, dat scheelt heel veel tijd in de winkel, want ik weet nu wat ik kan kiezen. Toen de Corona crisis om de deur kwam, was ik niet in paniek, want ik wist wat gezond was, wel kreeg ik minder beweging, want school/werk indelingen waren anders, maar ondanks dit ben ik trots dat ik dit heb mogen bereiken. Mijn doel was fitter en gezonder worden en de kilo's waren mee genomen!

Ik kan Jacinta echt aanraden! Ze geeft je hele goede en makkelijke tips, maar je moet het echt wel zelf doen! En daarbij eerlijk naar je zelf kunnen zijn maar ook naar Jacinta. Dankzij Jacinta heb ik een hele gezonde levensstijl gekregen zonder dieet! En uiteraard wil ik dit ook behouden vandaar dat ik dit graag deel! De eerste stap begint echt bij je zelf!

Marieke

Wat een transformatie. Oordeel zelf! Jan Willem is gedurende de afgelopen maanden zo'n 20 kilo afgevallen! En dat is een enorme prestatie.

Helemaal als je weet dat Jan Willem voorheen alleen maar te vet at, te veel at, te snel at, te onregelmatig at en ook nog eens veel frisdrank dronk. Jan Willem had eigenlijk alleen maar ongezonde voedingsgewoonten, toen wij kennis maakten. Ongezond eten (patat, patat, patat....), was een onderdeel van zijn leven. Groenten at hij nooit, dat lustte Jan Willem niet.

Beweging of sport? Nee joh, dat was niets voor hem. Werk kostte al meer dan genoeg energie.

En inmiddels is alles anders. De gezondheidsvoordelen zijn gigantisch! Doordat Jan Willem is afgevallen, is de conditie enorm verbeterd, gezondheidsklachten verdwijnen, honger bestaat niet meer. Jan Willem is veel fitter, slaapt beter, zit beter in zijn vel dan ooit, werkt sneller dan ooit, heeft veel meer smaak- en reuk dan voorheen, ontdekt een gigantisch aanbod van lekker en gezond eten en inmiddels is beweging eerder leuk dan een verplichting.

Natuurlijk is het niet zo dat er nooit meer een patatje of andere snack of drankje op tafel komt. Integendeel. Het verschil is dat Jan Willem nu bewuste voedingskeuzes maakt én veel meer beweegt dan ooit tevoren.

En dat levert dit mooie resultaat van zo'n 20 kilo gewichtsverlies.

En de allermooiste constatering is toch wel deze: "ik wil nooit meer terug naar het oude. Wat heb ik mijzelf eigenlijk al die jaren ontzegd! Dat besef ik mij nu pas".

De weg naar een goede gezondheid is ingezet. Het einddoel is nog niet behaald, maar de grootste winst is al bereikt nl.: bewustwording is verandering.

Jan Willem

Aanmelden voor een gratis kennismakingsgesprek