Veel gestelde vragen

Als Gewichtsconsulent heb ik een HBO-Vakopleiding afgerond en volg ik ook regelmatig bij- en nascholingen om zodoende altijd op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.
Als Gewichtsconsulent werk ik volgens de richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad. Ik verkoop geen maaltijdvervangers, afslankproducten of supplementen. Gewoon gezonde voeding is het uitgangspunt van mijn advies.
De consulten worden (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Per zorgverzekeraar kan de vergoeding anders zijn. De voorwaarden over vergoeding staan altijd vermeld in de eigen verzekeringspolis. Het is aan te raden als cliënt hierover zelf contact op te nemen met de zorgverzekeraar.
Betaling in termijnen, is in gezamenlijk overleg altijd bespreekbaar.
Bij gebruik van medicatie, of andere medische problemen, graag deelname in overleg.
Jazeker! Zolang jij als cliënt geen medisch voedingsadvies nodig hebt, en baat hebt bij het verbeteren van jouw eet- en leefpatroon, volgens de richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad, is dit geen enkel dilemma.
Afvallen is wat mij betreft geen tijdelijke zaak. Het gaat om het stap-voor-stap verbeteren van je voedingspatroon en beweegpatroon. Niet voor even, maar voor altijd. Ik leer je als Gewichtsconsulente hoe je door het maken van slimme en gezonde keuzes, je voedingspatroon af kunt stemmen op je dagelijkse activiteiten. Ik leer je hoe je om kunt gaan met voeding op speciale gelegenheden. Maar ik leer je ook ruimte in te bouwen in je leefstijl door af en toe bewust een minder gezonde keuze te durven maken. En je hierover dan weer niet schuldig te voelen. Het gaat tenslotte om de totale balans. Ik help je als Gewichtsconsulente hiermee graag op weg, zodat je na enkele maanden zelf alle kennis en vaardigheden hebt om een gezond gewicht te bereiken en te behouden.
Nee. Dat is niet nodig. Er is alleen één uitzondering: als je om medische redenen specifieke voeding nodig hebt, die aan medische eisen voldoen, mag ik je als BGN-Gewichtsconsulent niet begeleiden. In dat geval heb je een doorverwijzing van je (huis)arts nodig voor een diëtist.
Nee. Het hele gezin kan hetzelfde eten. De voeding is gewoon gezond. Ik verkoop geen dieet.
Als BGN-Gewichtsconsulent ben ik hiervoor opgeleid en heb ik de specialisatie “Sport en Voeding”. Specifiek advies over sportvoeding behoort dus zeker tot de mogelijkheden.
Beweging hoeft echt niet persé in de sportschool plaats te vinden. Wij zullen samen kijken, welke bewegingsvorm haalbaar én realistisch is. Beweging heeft uiteraard wel een positieve invloed op het afvallen en is daarmee dus ook automatisch van invloed op het ontwikkelen van een gezonde leefstijl.