5 redenen waarom het eten van een EI een aanrader is

Eet jij wel eens een eitje? Het eten van eieren is een absolute aanrader als je wilt afvallen! Ik geef je hierbij 5 redenen waarom het helemaal niet verkeerd zou zijn eieren op je menu te zetten.

Eieren stimuleren het afvallen
Als jij wilt afvallen, vraag jij je natuurlijk in eerste instantie af, wat je het beste wel of niet kunt eten. Misschien denk jij dan helemaal niet direct aan het ei. Er is een reden om dat wél te gaan doen. Eieren bevatten namelijk (logisch) veel eiwit, maar zitten daarnaast ook bomvol voedingsstoffen. Eet maar eens een ei als je trek hebt. Je zult merken dat je meteen verzadigd bent. En dat is een positief gegeven. Als je een volle maag hebt, denk jij nl. niet meer direct aan zoetigheid en hartigheid. Een snelle winst.

Eieren bevatten weinig calorieën
Een groot voordeel is dat het ei alle voedingsstoffen bevat die je nodig hebt, maar toch laag in calorieën blijft! Een ei bevat zo’n 75 calorieën. Ter vergelijking: eet jij als tussendoortje een pakje Sultana Fruitbiscuit weg, dan eet je ongemerkt al 157 calorieën en daarmee direct ook al veel meer vet en suiker!

Eieren bevatten veel eiwit en dat is essentieel voor je lichaam
Eiwit uit eieren. Dichter bij de (proteïne)bron dan dat kun je feitelijk niet komen. Zoals je misschien wel weet, heeft je lichaam verschillende voedingsstoffen nodig om goed te kunnen blijven functioneren. Zo is het belangrijk om eiwitten, vetten en koolhydraten in de juiste verhoudingen in je voedingspatroon in te passen om een gezond voedingspatroon te ontwikkelen.

En nu even terug naar het eiwit. Eiwit is opgebouwd uit aminozuren. En het ei bevat alle essentiële aminozuren die zo belangrijk zijn voor je lichaam. Dat is mooi natuurlijk, maar belangrijk detail is dat je lichaam sommige aminozuren niet zelf kan aanmaken. Dat moet je uit voeding binnenkrijgen. En daar heb je het ei weer. Het ei geeft je alle aminozuren uit voeding.

Eieren beïnvloeden je cholesterol
Eieren zijn rijk aan cholesterol. Krijg jij veel cholesterol binnen uit je voeding, dan stijgt je cholesterolgehalte van je bloed. En zoals je misschien weet: een te hoog cholesterolgehalte is niet ideaal. Er bestaat nogal een meningsverschil over het totaal van eieren dat je per week op je menu kunt zetten. Met 2 à 3 eieren per week zit je in ieder geval over het algemeen goed. Eet je er meer van, dan is het belangrijk af te wegen welke andere producten (die rijk zijn aan cholesterol) je ook al eet. Denk hierbij bv. aan vette vleeswaren, worst, harde margarines en snacks.

Eieren dragen bij aan spierbehoud en spierherstel
Sporten en voldoende bewegen is gezond. Minstens net zo belangrijk is ná een flinke sportsessie goed te herstellen! En dat gaat uiteraard samen met rust, maar evengoed met voeding. En daar komt het ei weer. Eiwitten zijn belangrijk voor je spieren. Ze zorgen voor spieropbouw, spierbehoud en spierherstel. Het is dus absoluut geen slecht idee om na het sporten eens een eitje te eten. En eet ook vooral de eidooier. Die zorgt weer voor een betere opname van het eiwit. De eidooier is wel rijk aan vet en cholesterol, vandaar ook dat het belangrijk is ook weer niet te overdrijven.

Hartelijke groet,

Gewichtsconsulente Jacinta

Deel dit bericht via