Afvallen en je goede voornemens

Hoe staat het met je goede voornemens? Of zijn deze onderweg naar de 3e week van januari al gesneuveld…

De 1e weken van januari zitten erop. De vakantieperiode is nog ver weg. De dagen zijn kort en triest. En als je jezelf hebt opgelegd om gezond(er) te leven, is het uitzicht op een patatje speciaal, het gebakje, de snoep of iets anders waar jij maar moeilijk nee tegen kunt zeggen ook enorm ver te zoeken. Een trieste conclusie. Een triest vooruitzicht.

Ik hoop voor je dat, als jij jezelf goede voornemens had gesteld, je deze nog steeds vast houdt. Gezond eten, sporten, water drinken, met als mooi resultaat en bonus van je harde werken: gewichtsverlies.

Maar als die goede voornemens inmiddels afzwakken en plaats maken voor ‘ach, wat kan mij het ook schelen, ik leef nu’ of ‘het is moeilijker dan ik dacht zo niet onmogelijk om vol te houden, ik geef het maar op’, hoe ga je dan verder dit jaar door?

Het kan ook anders. Want of het vandaag nu Blue Monday is of niet, je had op 1 januari 2020 wel een voornemen. Een plan. Een doel. En misschien dacht je: ‘afvallen lukt me zelf ook wel. Zonder begeleiding. Zo moeilijk kan het niet zijn’.

De vraag is, hoe blijf je, ook vanaf vandaag, bij dit plan. Dit doel. Als het je lukt, chapeau. Maar als je voornemen niet werkt zoals jij wilt, wat dan. Want zodra afvallen gaat voelen als moeten, of als dieten, dan is het sowieso gedoemd te mislukken.

Het kan ook anders. Zonder dat het voelt als moeten. Iedere dag opnieuw. Afvallen op een manier die werkt voor jou. Afvallen zonder het gevoel te hebben dat je op dieet bent. Afvallen zonder altijd nee te moeten zeggen.

Nieuwsgierig geworden?

Mail een JA naar [email protected] en laat een mailadres of telefoonnummer achter, dan neem ik contact met jou op!

Hartelijke groet,

Gewichtsconsulente Jacinta

Deel dit bericht via