Een gezonde leefstijl? Je MOET NIETS maar je MAG ALLES!

Je kent het gevoel vast wel. Je hebt besloten gezonder te gaan leven. Even geen snacks en tussendoortjes meer op een doordeweekse dag. En in het weekend moet het ook anders. Je hebt je strak voorgenomen om dan minder ongezond te eten en vooral minder (alcoholische) drankjes te drinken. Moet lukken toch?

Maar juist dan kan het zomaar gebeuren dat die lekkere verleidingen de hele dag in je hoofd zitten. Want wat gebeurt er als iemand tegen je zegt dat je niet aan een roze olifant mag denken? Precies!

Je “moet” alles laten staan
Het grote verschil tussen afvallen en jezelf een gezonde leefstijl aanwennen is dit: wil je afvallen? Dan richt jij je vooral op alles wat je NIET mag. Je mag (van jezelf) geen koek, geen taart, geen snoep, geen chocolade, enzovoorts. Je maakt het jezelf op deze manier dus ontzettend moeilijk. Als jij je richt op alles wat je vooral NIET mag, dan is het meteen niet leuk meer. Het wordt een gigantische verplichting. In principe weet je dus al lang dat deze manier van leven onmogelijk vol te houden is voor de langere termijn. Gevolg: je komt na een tijdje toch weer aan. 

Je “mag” alles eten
Wil jij gewoon een gezondere leefstijl? Dan richt jij je vooral op alles wat je WEL mag eten. En dat is een enorme lijst aan lekkere keuzes! Het enige dat jij vervolgens nog moet uitzoeken is welk gezond product en welke voedingskeuzes het beste voor jou werkt en bij jou past. Dat is even een strijd, maar zodra je die duidelijk op het vizier hebt, wordt het vooral alleen maar leuk. Er gaat een wereld voor je open. Je leert anders eten. Je proeft veel meer producten. Je denkt breder. Deze manier van leven voelt dus helemaal niet als een verplichting. Het gaat hier niet over “volhouden”. Je valt ineens super makkelijk af! 

Resultaat gegarandeerd!
Zodra je anders gaat denken, kan er ook heel veel veranderen. Het heeft effect op je totale lichaamsgewicht. Vervang dus bij voorkeur alles wat je van jezelf NIET MAG door datgene waarvoor je vanaf nu BEWUST KIEST.

  • ‘Ik kies ervoor om een biscuitje te eten’ in plaats van ‘Ik mag geen taart meer’
  • ‘Ik kies ervoor om iedere ochtend fruit bij mijn ontbijt te eten’ in plaats van ‘ik mag geen boterham met hagelslag meer’
  • ‘Ik kies ervoor om elke dag 30 minuten buiten te wandelen’ in plaats van ‘ik moet verplicht iedere dag bewegen’
  • ‘Ik kies ervoor om een patatje te eten’ in plaats van ‘ik mag geen patat, want dat maakt dik’. 
  • ‘Ik drink een glaasje alcohol’ in plaats van ‘ik mag nooit meer een glaasje’. 

Ik heb je met dit inzicht hopelijk het juiste duwtje in de goede richting gegeven. Duw jij ‘m verder? 

Deel dit bericht via