Calorieën

Niemand is er dol op. Op calorieën.

Vraag is eigenlijk waarom niet. Ons lichaam heeft calorieën nodig om te kunnen functioneren. Calorieën is energie.

Het is natuurlijk een feit, dat het wel belangrijk blijft te weten welke calorieën en hoeveel calorieën je lichaam nodig heeft. En daar loopt het vaak scheef. Vaak hebben we namelijk geen idee. Wat is nu exact gezond en wat is nu exact minder of niet gezond?

Eten we dagelijks en over langere tijd teveel calorieën, dan slaat ons lichaam dat op als vet en ontstaat er overgewicht. Aan de andere kant is het zo, dat wanneer we dagelijks en over langere tijd te weinig calorieën innemen, of een éénzijdig voedingspatroon hebben, we ons lichaam ook te kort doen.

Wanneer we over het algemeen dagelijks te veel en te vet eten (hartige snack, frituur, gepaneerd, etc.) dan is dit mede een oorzaak van het ontstaan van overgewicht.

Het mooie van calorieën is, dat we best calorierijk kunnen eten, maar dan wel met mate.

Letten op je gewicht heeft niet als consequentie dat je vanaf dat moment nooit meer met een gerust hart een gebakje kunt eten, of een borrelhapje kunt nemen, of een wijntje of biertje kunt drinken. Dat is onzin. Het gaat om de balans. Hoe deel jij je dagelijkse voedingspatroon in. Waar wordt jij beter van, of waarmee doe je jezelf onnodig te kort.

Dat is de vraag.

Hartelijke groet,

Gewichtsconsulente Jacinta

Deel dit bericht via