Als voedingsdeskundige hoor ik nogal eens deze vraag: “als ik wil afvallen, dan is koken in de Airfryer toch nog wel oké?”
Afvallen is een uitdaging op zich. En zoals jij en ik weten: afvallen gaat niet vanzelf en afvallen lukt ook niet als je heel erg in je oude gewoontes blijft hangen. Er zal toch iets in je leven moeten veranderen waardoor je gaat afvallen. Dus mijn antwoord op deze vraag is: waarom heb je in vredesnaam een Airfryer in huis! Weg met dat ding!
Nu is bovenstaande natuurlijk wel heel kort door de bocht, maar stel nu dat je echt serieus wilt afvallen. En iedere dag weer opnieuw die Airfryer op je aanrecht ziet staan. Dan maak je er natuurlijk ook gewoon gebruik van. En wat doe je er dan het liefst in? Ik zou het wel weten als ik een Airfryer in huis had. Dan koos ik uiteraard voor knapperige aardappel en patat en heerlijke krokante hapjes en bitterballen!
Dat kan gezonder dus.
En natuurlijk, een Airfryer is altijd nog stukken gezonder dan eten uit een frituurpan. Maar als je echt de noodzaak inziet van afvallen, dan is het zo moeilijk ineens niet meer. Dan heb je de Airfryer niet nodig. Dan wordt het een overbodig apparaat in je huis. Sterker nog, dan wil je niet eens meer een Aifryer in huis.
Als je dus echt een omdraai wilt maken in je leefstijl, kies dan meteen bewust en kook en bak op je fornuis, op je kookplaat of bereid een gerecht in de oven. Het werkt net zo snel of misschien nog wel sneller dan met de Airfryer én door die keuze te maken kies je als vanzelf ook nog eens gezonder dan voorheen. Je eet namelijk minder vet, je kiest gezonder én je eet nog steeds gewoon lekker.
Een mooie kleine makkelijke stap naar minder kilo’s en een fitter leven!