Gewicht verliezen begint in je hoofd

Je herkent het vast: je weet en voelt dat je te zwaar wordt, maar je ontkent het ook. Het valt allemaal toch best nog wel mee. Zo erg is het niet. Wat maken die paar kilootjes extra nu toch uit, Je wilt wel anders maar eigenlijk ook gewoon toch maar liever niet. Dat is wel zo makkelijk en comfortabel.

Gewicht verliezen begint in je hoofd
De vakantieperiode zit er weer op. Vakantie staat natuurlijk gelijk aan alleen maar vrije tijd, veel gezelligheid, minder of geen ritme, veel zon, veel terrasjes, lekkere maaltijden, onwijs overdadige BBQ’s, meerdere drankjes, gezellig uit eten en veel lol.

En daar is niets mis mee. Integendeel. Na een jaar keihard werken is dat gewoon wat je even nodig hebt!

Het is alleen jammer, dat tijdens die vakantie dat vervelende stemmetje in je hoofd ronddwaalt: “maar na de vakantie is dit voorbij. Dan moet ik echt wat aan mijn gewicht gaan doen. Dan maak ik er absoluut eens serieus werk van”.

En daarna pas in je lijf
En voordat je het doorhebt, is die heerlijke vakantie verleden tijd. Het harde leven van werken, eten en slapen is weer realiteit. En daarmee dus ook je belofte aan jezelf om nu eens echt werkt te gaan maken van je overgewicht. Maar ach, er zijn toch ook weer zoveel verjaardagen en bijzondere gelegenheden die op de planning staan. Een goede reden (en tegelijkertijd een goed excuus), om je belofte aan jezelf nog maar even vooruit te schuiven.

Is de knop om of toch niet?
Overgewicht aanpakken heeft de grootste kans van slagen als “de knop om is”. Dan verzin je geen excuses, dan onderneem je actie. Je wilt immers van je overgewicht af! Blijvend.

Wist je, dat wanneer de knop om is, je al 80% gewonnen hebt gewonnen? Dan ben je in je hoofd al gewicht aan het verliezen, terwijl je lichamelijk nog helemaal niets veranderd. Maar dat is juist het allerbeste en het allersterkste om te doen!

En die laatste 20%? Die zijn makkelijk. Die kosten geen daadwerkelijke inzet meer. Die voelen nl. fantastisch omdat jij fysiek ervaart, dat je afvalt, fit wordt, gezonder leeft en een veel prettiger en socialer leven hebt, dan in tijden dat je kampte met fors overgewicht.

Waarom zou jij jezelf dat willen weigeren.

Hartelijke groet,

Gewichtsconsulente Jacinta