Gewicht verliezen begint in je hoofd

Je herkent het vast: je weet en voelt dat je te zwaar wordt, maar je ontkent het ook direct. Het valt allemaal toch best nog wel mee. Zo erg is het niet. Wat maken die paar kilootjes extra nu toch uit, Je wilt wel anders maar eigenlijk ook gewoon toch maar liever niet. Dat is wel zo makkelijk en comfortabel.

Gewicht verliezen begint in je hoofd
Januari ligt al weer even achter ons. Maart ligt voor ons. Wij gaan weer richting het voorjaar. Richting de zomer. Richting korte kleding, blote benen, zwemkleding en BBQ’s! 

Het is alleen jammer, dat ondertussen steeds dat vervelende stemmetje in je hoofd ronddwaalt: “eigenlijk moet ik echt wat aan mijn overgewicht gaan doen”. Ik moet er nu toch echt eens serieus werk van maken”. 

En daarna pas in je lijf
En voordat je het doorhebt, vraagt de buitentemperatuur om dunnere kleding. Maar als je in de spiegel kijkt, wordt meteen pijnlijk duidelijk wat je probleem is. Het is confronterend om te zien, dat je shirt weer nét niet mooi zit.  Maar ach, er zijn toch ook andere belangrijkere zaken die je aandacht vragen, dan die paar kilo’s teveel. Reden genoeg dus om dat stemmetje gewoon te blijven negeren. Het is ook meteen een goed excuus, om je belofte aan jezelf nog maar even vooruit te schuiven. Je draait de spiegel snel je rug toe. 

Is de knop om of toch niet?
Overgewicht aanpakken heeft de grootste kans van slagen als “de knop om is”. Dan verzin je geen excuses, dan onderneem je ACTIE. Je wilt immers van je overgewicht af! Blijvend.

Wist je, dat wanneer de knop om is, je al 80% gewonnen hebt gewonnen? Dan ben je in je hoofd al gewicht aan het verliezen, terwijl je lichamelijk nog helemaal niets veranderd. Maar dat is juist het allerbeste en het allersterkste om te doen!

En die laatste 20%? Die zijn makkelijk. Die kosten geen daadwerkelijke inzet meer. Die voelen nl. fantastisch omdat jij fysiek ervaart, dat je afvalt, fit wordt, gezonder leeft en een veel prettiger en socialer leven hebt, dan in die tijden dat je kampte met fors overgewicht.

Waarom zou jij jezelf dat eigenlijk willen weigeren.

Hartelijke groet,

Gewichtsconsulente Jacinta

Deel dit bericht via