Gezond genieten en afvallen tegelijkertijd

Gezonde voeding. Het heeft een beetje een mistroostig imago. Bij gezonde voeding denken wij vooral aan heel veel sla, heel veel wortels, heel veel groen op het bord en vooral een ontzettende ééntonige smaak. En dat willen wij Nederlanders nu juist niet op ons bord. Nou ja, niet iedere dag in ieder geval. Het eten van gezonde voeding is hoe dan ook, noodzakelijk om gezond af te kunnen vallen.

Gezond genieten heeft echter vele facetten en dat maakt uiteindelijk het daadwerkelijke verschil of jij nu levens veranderd afvalt, of dat je dat goede voornemen, toch weer halverwege laat schieten, met tot gevolg dat het afvallen niet het resultaat heeft dat je graag wilde bereiken.

Pas zodra je leert, proeft en ervaart wat gezonde voeding nu echt inhoudt (en geloof mij, de keuze is reuze en eerder leuk dan saai), pas dan wordt afvallen leuk. En pas dan gaat de knop om en zal je gaan merken, dat gezond afvallen niet zo moeilijk en vervelend is dan dat je altijd dacht. En dat gezond afvallen niet alleen maar het eten van groen op je bord inhoudt. De aanpassingen die je doet in je eetpatroon, dragen echt bij aan of jij wel of niet afvalt op zowel de korte, als ook de lange termijn. En op het moment dat jij de juiste aanpassingen in je leefstijl door weet te voeren, die jou verder helpen om langzaam, gezond en blijvend af te vallen zonder dat het steeds voelt als een verplichting of een constant gevoel van ‘moeten’ dan heb je de strijd gewonnen.

Je gaat dan namelijk zelf ervaren, dat de gezonde keuzes die jij maakt, maken dat je daadwerkelijk afvalt. Je verliest kilo’s voordat je het eigenlijk goed door hebt. Je voelt je beter en energieker. En je hoeft er niet alles voor te laten. Hoe leuk is dat.

Maar draai het eens om. Dan wordt alles anders.

Het kan zijn, dat jij best weet en beseft dat het voor je gezondheid veel beter is om af te vallen. Je moet dus afvallen. En als noodsprong, schakel je de hulp in van een deskundige. Afvallen staat dan voorop. Je wilt zo snel mogelijk resultaat. De kilo’s moeten er zo snel mogelijk af. De gezonde voeding, die hiermee nu éénmaal mee in lijn loopt, moet je dan maar, voor jouw eigen bestwil, op de koop toe nemen. Het is namelijk de enige manier om te werken aan je kilo’s. En dat, juist dat werkt helaas alleen gedurende een eerste aantal weken. Dan komt de klad erin. Dan gaat het nieuwtje eraf. Dan wordt het een verplichting en een last. Dan geef je het hoe dan ook op. Een grote valkuil, die maakt dat afvallen niet werkt op de lang termijn.

LIFE GOES ON!
En de cirkel van aankomen, afvallen, weer een beetje aankomen, afvallen en nog meer aankomen ook. Pas zodra jij erin slaagt die cirkel te doorbreken, zal gezond genieten en afvallen tegelijkertijd bijdragen aan een levens veranderende mindset.

Ben jij er klaar voor?

Hartelijke groet,

Gewichtsconsulente Jacinta

Deel dit bericht via