Hoe je vakantie kunt vieren zonder onnodig aan te komen

Het is bijna vakantie! En natuurlijk kijken wij daar allemaal reikhalzend naar uit. En of je nu thuis blijft, in Nederland blijft, de grens over gaat of je vakantie nog weer op een andere manier wilt vieren; eten moet je toch.

Als je bezig bent om jezelf een gezondere leefstijl aan te wennen, én dus bezig bent om wat kilo’s kwijt te raken, kan zo’n vakantie ook op een bepaalde manier als obstakel voelen.

Ik sprak gisteren nog met een cliënt, die het volgende zei: “ik zou ook pas na de vakantieperiode kunnen beginnen met het traject Gewoon Afvallen in 5 Stappen”. Dan kan ik in de vakantie nl. gewoon nog even genieten”. Een begrijpelijke, maar vreemde gedachte, want als je weet hoe je een gezonde leefstijl creëert en onderhoud, en wat je daarvoor moet doen of laten, dan gaan die 2 gewoon samen. En daar bedoel ik mee: genieten EN afvallen!

Ik deel hierbij 4 tips die je kunnen helpen niet onnodig aan te komen tijdens je vakantie.  

TIP 1:                    
Waar je ook bent; zorg ervoor dat je 3 maaltijden per dag eet. De belangrijkste maaltijd hierbij is: het ontbijt! Sla deze NOOIT over. (ook al kom je om 11:00 uur je bed uit, schuif de maaltijden dan als het ware naar latere tijdstippen op de dag).

TIP 2:                    
Als je wilt afvallen, is de vakantieperiode de meest geschikte periode om te werken aan je beweging. Natuurlijk, het is vakantie. Het moet leuk blijven, maar je hoeft het ook niet te overdrijven. Begin klein. Haal bijvoorbeeld zelf ’s morgens lopend je brood in de supermarkt, in plaats van dat je één van je gezinsleden vraagt dit te regelen. Ga zwemmen, trek baantjes (en dat verbrand flink wat calorieën), speel een ronde tafeltennis. Kortom: zoek de beweging op, daar waar die feitelijk onder je neus ligt.

TIP 3:
Kies bewust! In de vakantieperiode is het gewoon zo, dat je vaker een terrasje pakt, of een ijsje koopt, of wat lekkers snackt. Dat is dan maar zo. Ontzeg jezelf niet alles, maar ga ook niet compleet los! In plaats van een magnum, zou je natuurlijk ook een waterijsje kunnen kopen. En in plaats van die enorme schnitzel op je bord, zou je ook een lekker stukje vis kunnen bestellen. Zo zie je maar, denk in mogelijkheden!

TIP 4:
Genieten is het allerbelangrijkste! Uiteraard wil je afvallen, maar vakantie is wel bedoeld om even flink los te laten en energie op te laden. Geniet dus gewoon van die vakantieperiode, maar volg wel je gezonde verstand. Je hebt er totaal niets aan wanneer je na je vakantie weer “opnieuw moet beginnen” omdat je alleen maar verkeerde keuzes hebt gemaakt.

Een gezonde(re) leefstijl ontwikkelen kost tijd en energie. Maar het goede nieuws is, dat iedere stap, hoe klein ook, je wel de goede richting op duwt.

Eet dus met ritme, kies bewust, blijf in beweging en vergeet ook vooral niet te GENIETEN!

Prettige vakantie!

Deel dit bericht via