Hulp bij afvallen

Het is voor veel mensen een niet geliefd onderwerp. Afvallen.

Het is toch confronterend dat een ander je aanspreekt over je gewicht, je lijf, je leefstijl. Voordat deze confrontatie een feit is, is er vaak al heel wat vooraf gegaan aan het ontstaan van overgewicht.

Het hebben van overgewicht is voor ieder persoon anders. De één is tevreden met zijn of haar lijf en voelt zich oké. Goed, als het overgewicht geen problemen voor je gezondheid veroorzaakt en jij je er verder goed bij voelt, wie ben ik dan om je te informeren over afvallen. Ik ga dat dan dus ook niet doen. Tenzij je het zelf wilt natuurlijk.

Voor de ander wordt het ontstane overgewicht langzaam problematisch. In het dagelijkse leven wordt merkbaar dat de energie afneemt en dat de fitheid verdwijnt. Kortademigheid komt om de hoek kijken, zweten bij de geringste inspanning, lopen wordt moeilijker en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Afvallen en/of hulp bij afvallen is mogelijk en realistisch wanneer je er zelf aan toe bent. En wanneer je zelf daadwerkelijk ziet dat er hoe dan ook wat aanpassingen en veranderingen doorgevoerd zullen moeten worden in de huidige manier van leven en je ook bereid bent deze uit te voeren.

En wat velen niet weten is dat afvallen inhoudt dat je gewoon kunt blijven eten. Sterker nog, je moet voldoende blijven eten om gezond te kunnen afvallen.

Wanneer je ervoor kiest, een traject te starten, dan zullen we gezamenlijk aan de slag gaan met het afvallen op zich, maar ook nemen we dan (in de meeste situaties)het aanwennen van andere eetgewoonten onder de loep. En ja, af en toe en patatje, chips of welke zoetigheid of hartigheid dan ook, past daar gewoon (met mate) bij.

Afvallen is een andere manier van leven en hoeft absoluut geen strenge dieetvorm aan te nemen. Wanneer jij bereid bent, het fundament hiervoor samen stevig neer te zetten, dan haal jij daar voor de rest van je leven alleen maar voordeel uit.

Hartelijke groet,

Gewichtsconsulente Jacinta

Deel dit bericht via