Ik ga afvallen, maar niet vandaag

Er komt een dag, dat je opstaat, in de spiegel kijkt, en constateert, dat je enorm bent aangekomen. Feit blijft, dat je niet blij bent met je spiegelbeeld. Ooit was je slank. Of in ieder geval vele malen slanker dan nu. En ook fitter.

Er komt ook een dag, dat je opstaat, in de spiegel kijkt, en denkt, ik wil afvallen. Er moet wat gebeuren. Dit kan zo niet langer. En toch, ga je gewoon weer door met je dagelijkse beslommeringen.

Zo nu en dan word je (ongewild) geconfronteerd met nieuwsartikelen of andere artikelen, die je er op wijzen, dat te dik worden niet gezond is. Jij weet dat ook best, maar je doet er niets mee.

Totdat het moment aanbreekt, dat je er helemaal klaar mee bent. De kleding zit je niet mooi meer, nieuwe kleding aanschaffen is een drama (en het tl-licht in het pashokje te confronterend), je conditie wordt er ook helemaal niet beter op en je merkt dat je aangekeken wordt door je omgeving.

Tijd voor actie. Tijd om hulp te zoeken. Tijd om daadwerkelijk af te gaan vallen.

Maar dan ontstaat de vraag. HOE dan? Want als jij in staat zou zijn geweest om op eigen houtje gewicht te verliezen, dan was jou dat al lang gelukt. Dan was je hier al lang mee gestart. Dan zou jij dit artikel nu niet lezen.

Laat je coachen. Afvallen brengt zoveel positieve veranderingen in je leven. Afvallen is veel meer dan jezelf alles ontzeggen. Integendeel zelfs. Afvallen heeft alles te maken met anders eten, maar niet persé minder. Afvallen is lef hebben. Afvallen is durven. Maar afvallen is soms ook veel makkelijker dan je ooit gedacht had.

De weg naar het moment dat je werkelijk klaar bent om te veranderen, én werkelijk gaat afvallen is een lange. Maar hoe mooi is het, om uiteindelijk toch de stap te durven zetten naar het onbekende. Laat je helpen. Word gezonder. Neem die stap. Spring in het diepe en ga ervoor! Van uitstel komt echt afstel.

Hartelijke groet,

Gewichtsconsulente Jacinta

Deel dit bericht via