Lockdown Covid-19 TIP 1

En opnieuw staan wij voor een lockdown. De 3e. Het Coronavirus is hardnekkig.

De grote vraag is nu: welke impact gaat dit op jou hebben? Schiet jij nu in paniek? Raak jij de controle kwijt? Weet jij het nu echt allemaal even niet meer? Zit jij er zo langzamerhand helemaal doorheen? Zit jij in een vlucht- of in een vechtreactie.

Nederland schiet in de stress. Ik moet eerlijk zeggen, ik schoot ook even in de stress vanmorgen. Dit is ernstig. Dit heeft impact. Niet alleen privé, maar ook zakelijk.

Een lockdown van ruim een maand kan echt opnieuw alles overhoop gooien. Maar laten wij ook vooral nuchter blijven. Het ALLERBELANGRIJKST is nog altijd onze gezondheid. Die staat voorop. Die blijft voorop. En als wij dit virus de kop in willen drukken, ja…dan moeten wij de conseqenties daarvan gewoon netjes opvolgen.

Een grote valkuil is misschien voor jou nu wel dat je meteen denkt: wat een rotjaar. Wat kan mij het eigenlijk ook nog even schelen. Ik geef het op. Ik kruip op de bank, met een bak chips en een glas alcohol en ik zie het in januari allemaal wel weer. Ik laat het gaan.

Je moet het uiteraard helemaal zelf weten! Maar echt waar, daar help jij jezelf niet mee.

Hiermee verlies jij de controle op jezelf
Hiermee zwelg jij in zelfmedelijden
Hiermee kweek jij quarantainekilo’s
Hiermee raak jij depressief
Hiermee doe jij je gezondheid te kort

En je gezondheid is nu JUIST datgene wat belangrijker is dan ooit!

In de komende week neem ik je mee op een serie TIPS. Hoe kun jij in deze periode het beste omgaan met Covid-19. Wat moet je vooral WEL doen. Wat moet je vooral NIET doen. De basis van een goede gezondheid is altijd balans. Zodra die wegvalt, raak je de controle kwijt. DAN KWEEK JE KILO’S. Dan doet dat mentaal wat met je. Dan wordt jij er niet fitter op. En daarom ook:

TIP 1:                   HOUD RITME!

Ritme houdt je overeind. Mocht jij de komende maand nu werkloos thuis zitten of thuis moeten werken, houd dan vast aan je ritme, zoals je die nu ook hebt: sta op de normale tijd op, kleed je fatsoenlijk aan, eet vooral 3 maaltijden op de dag (dezelfde tijden), blijf actief, maak een lunchwandeling, beweeg voldoende en ga op hetzelfde tijdstip weer slapen. Alles begint bij ritme. Ritme heb je nodig om overeind te blijven. Zorg voor jezelf.

Hartelijke groet,

Gewichtsconsulente Jacinta

Deel dit bericht via