Lockdown Covid-19 TIP 2

Het is rustig in Nederland. De lockdown is een feit. Het is nu meer dan ooit belangrijk om goed voor jezelf en je omgeving te zorgen. Wij zitten nl. niet in lockdown om onszelf ziek te eten of er depressief van te worden.

Wij weten natuurlijk allemaal dat het belangrijk is gezond te eten en wij zijn de afgelopen maanden al volop geïnformeerd over het belang van voldoende beweging. Misschien ben je het wel een beetje zat aan het worden. Misschien ben je wel een beetje Corona moe.

Naast het opbouwen van voldoende RITME in je dag (als je thuiswerkt, hou dan het ritme van je werkdag aan), is het deze periode enorm van belang om gezond te blijven eten.

Het risico ligt nl. meer dan ooit op de loer om nu vooral heel gemakzuchtig te worden. Je zult merken dat je gedurende de lockdown steeds minder zin krijgt om uitgebreid te koken. Je wordt steeds ‘luier’. En dat is een valkuil. Het komt je lichaamsgewicht niet ten goede:

De stap naar een afhaalmaaltijd is klein
De stap naar de frituurpan ook

Hiermee is de stap naar ‘te vaak ongezond’ dichter bij dan je misschien wel wilt!
Hiermee is de stap naar het kweken van ‘een kilootje meer’ ook dichter bij dan ooit!

TIP 2:                   EET KLEUR!

In deze periode help jij jezelf enorm op weg om in ieder geval te proberen je bord te kleuren! Dat is uiteraard niet letterlijk bedoeld. Kleur je bord met groenten. Hoe meer groenten hoe beter. Hoe lekker is het om rode kool te combineren met wortel en bosui of paprika? Ik geef maar een voorbeeld.

Hoe meer kleur jij op je bord legt en dus eet, hoe meer vitaminen en mineralen (dus voedingsstoffen) jij opneemt. En die heb je nodig om een goede weerstand op te bouwen c.q. te behouden. Bovendien kom jij hier niet van aan. Integendeel.

Een ander voordeel van een kleurrijk bord? Je eet gezonder dan ooit. Het maakt je dus op de langere termijn fitter en gezonder.

P.S.: Naast die kleurrijke groenten passen uiteraard nog aardappels/pasta en vlees/vis. De optimale verdeling hiervoor is: 2/4 groenten – ¼ vlees/vis en ¼ aardappelen/pasta/rijst.

Zorg voor jezelf.

Hartelijke groet,

Gewichtsconsulente Jacinta

Deel dit bericht via