Lockdown Covid-19 TIP 3

Wat een hectiek was dat de afgelopen dagen. Wellicht heb je gemerkt, dat wanneer jij volop in de paniek/stress schiet en er overal om je heen ook al hectiek is, je zelf ook niet meer weet wat je ook al weer wilde eten of doen.

Inmiddels zijn wij 2 dagen verder. Tijd voor structuur. Het gevaar nu van deze komende periode is dat je deze eerste dagen eerst in een paniek/stress situatie schiet, dan de structuur probeert te hervatten en vervolgens ineens TE streng wordt voor jezelf. Of juist niet. Vaak is het 1 van deze beide keuzes.

Ik heb een gulden middenweg voor je. En geloof me. Daar ga jij je beter bij voelen. Dat helpt jou zonder al te veel coronakilo’s door deze lockdown heen.

Naast het opbouwen en behouden van RITME, was mijn eerdere tip: EET KLEUR.

Vandaag voeg ik daar een nieuwe TIP aan toe, waar jij denk ik blij van wordt.

TIP 3:                   GUILTY PLEASURE!

Iedereen heeft het nodig om af en toe even die touwtjes te laten vieren. Dat is belangrijk om je goede voornemen vast te houden en op de route naar minder kilo’s niet onderuit te gaan. Vandaag dus die guilty pleasure! Wat staat er op jouw planning? Is dat een heerlijke koek, of dat stukje chocolade die je nog steeds in de kast hebt liggen, is dat een bordje patat, of een kleine hoeveelheid chips of zoutjes vanavond voor de TV.

Zolang je niet overdrijft, en niet de hele zak koek opeet, niet de hele reep chocolade eet, niet 2x een grote hoeveelheid patat opschept met een enorme klodder mayonaise en geen hele zak chips of zoutjes opeet, is dit een guilty pleasure, waar jij best zonder schuldgevoel van mag genieten. Maar nogmaals: met mate dus.

Gezond is het niet, lekker is het wel.

En dat plezier moet je jezelf zo nu en dan ook durven gunnen. En uiteraard is dit zeker niet iedere dag de bedoeling. Dat hoor je mij dan weer niet zeggen.

Zorg voor jezelf.

Hartelijke groet,

Gewichtsconsulente Jacinta

Deel dit bericht via