Lockdown Covid-19 TIP 4

Het voorkomen van coronakilo’s vereist actie. Een dagelijkse actie. En dat kán lastig zijn, nu het stil wordt om ons heen. Het sociale en maatschappelijke leven ligt plat. De verleiding van teveel (ongezond) eten en drinken ligt op de loer.

RITME, KLEUR ETEN, GUILTY PLEASURE (oftewel, stiekem af en toe genieten van een klein beetje ongezond), het zijn allemaal onderdelen die bijdragen aan een gezonde leefstijl. Dit zijn allemaal acties die broodnodig zijn om te voorkomen dat jij ongemerkt en ongewild steeds zwaarder wordt gedurende de komende weken. En naast het feit dat Nederland in lockdown is, staan dan ook de feestdagen nog eens voor de deur.

TIP 4:                   BLIJF ACTIEF!

Helaas, na Guilty Pleasure komt toch echt de tegenhanger, namelijk: actief bewegen! Calorieën verbranden. Flink actief bewegen is een onderdeel van een gezonde leefstijl.

Ik persoonlijk heb echt een ontzettende hekel aan de sportschool. En aan teamsport. Dat weerhoudt mij er echter niet van om niet lekker actief te zijn. Er zijn nog altijd zoveel verschillende vormen van beweging! Hardlopen en wandelen zijn mijn uitdagingen, maar met de fiets een boodschap doen is ook al een vorm van beweging. Beweging begint klein. Beweging is beweging.

Sport (actief bewegen c.q. alle vormen van beweging) leuk gaan vinden vraagt een lange adem, flink wat doorzettingsvermogen en een steeds terugkerende actie.

De eerste kilometers hardlopen?
Nooit weer!
De eerste wandeling van 5 kilometer?       
Hoe houd ik dit ooit vol!
De eerste keer krachttraining?                    
Waar ben ik aan begonnen!
De eerste keer bootcamp?                          
Dit is 1x maar nooit weer!

De eerste keren dat je sport zijn verschrikkelijk! Afzien. Niet leuk. Funest. Maar uiteindelijk wordt het leuk. En hierbij moet ik direct denken aan een uitspraak die een cliënt van mij onlangs deed:

“ik wandel nu elke avond en tijdens de weekenden sport ik thuis. Sporten werkt zo ontspannend! Iedere week bouw ik meer conditie op en gaat het een klein beetje makkelijker. Ik krijg er plezier in en voel me véél fitter!”

Zorg voor jezelf.

Hartelijke groet,

Gewichtsconsulente Jacinta

Deel dit bericht via