Lockdown Covid-19 TIP 5

HOE is en blijft het nu eigenlijk haalbaar om niet onnodig ontzettend aan te komen tijdens deze coronacrisis? En WAAROM is en blijft dat toch áltijd een dagelijkse strijd en valkuil ondanks je goede voornemens?

De coronacrisis eist letterlijk mensenlevens. Maar gek genoeg gaan wij tijdens deze crisis juist steeds lakser om met onze gezondheid. Dat is een rare mindset.

Je wilt geen coronakilo’s, maar bestelt een vette afhaalmaaltijd
Je wilt geen coronakilo’s, maar je drinkt (meerdere glazen) alcohol
Je wilt geen coronakilo’s, maar je komt niet in beweging
Je wilt niet aankomen, maar je veranderd helemaal niets ten goede

Waar tijdens een regelmatige werkweek de VRIJMIBO op vrijdagmiddag stond gepland, is die ineens nogal ongemerkt verplaatst naar je maandagmiddag.

En waar je eerder het ritme had van werk / sport / gezond eten en op een fatsoenlijk tijdstip gaan slapen, is dat nu veranderd in: thuiswerken / te lang doorwerken (je kunt toch niet sporten), ongezond eten met een bordje op je bank en te laat gaan slapen omdat je nog net even die Netflixserie of documentaire verder wilt afkijken onder het genot van een glaasje alcohol.

TIP 5:                   FIT EN VITAAL!

FIT EN VITAAL willen wij allemaal wel zijn. Het is en blijft echter een wens, als je hiervoor niet daadwerkelijk stappen onderneemt. Zonder actie geen resultaat.

De voordelen van fit en vitaal zijn, zijn mega: je presteert beter op je werk, je privé leven verloopt makkelijker, je lost sneller problemen op, je zit lekker in je vel, je ligt niet onnodig wakker, je ervaart weinig stress. Alles loopt (voor het overgrote deel) op rolletjes.

Maar om nu Fit en Vitaal te worden, zonder dat je te streng wordt voor jezelf en jezelf ‘op dieet zet’, kom ik weer terug op die 5 stappen die toch echt nodig zijn om daar daadwerkelijk te komen. En je doel te bereiken. Het gaat tenslotte nooit vanzelf:

RITME – EET KLEUR – GUILTY PLEASURE – BLIJF ACTIEF  → FIT EN VITAAL!

Zorg voor jezelf.

Hartelijke groet,

Gewichtsconsulente Jacinta

Deel dit bericht via