Omgaan met sinterklaasverleidingen

Het is zover. Sinterklaas is in het land. En niet alleen sinterklaas, daarmee ligt er ook ook direct weer heel veel snoepgoed in de winkels. Hoe weersta jij die pepernoten? En al die andere sinterklaasverleidingen?

Ik geef het toe, het is echt niet makkelijk om af te vallen in deze maanden, wanneer sinterklaas op bezoek komt. Het is november en het duurt nog ruim 2 weken, voordat het echte sinterklaasfeest wordt gehouden! Maar hoe kom jij die weken nu door als je aan het afvallen bent en om de haverklap overal pepernoten en andere sinterklaasverleidingen tegen komt?

Wanneer begint de sinterklaasverleiding voor jou?

A. Is dat vanaf het allereerste moment dat jij pepernoten ziet liggen in de supermarkt?
Let even op: dat is eind september. Dan wordt het wel heel moeilijk om je aan je plan en daarmee je doel vast te houden. Lekker laten liggen die pepernoten. Ze brengen je niets anders dan alleen maar extra kilo’s en die wil je niet!

B. Is dat puur en alleen op een specifiek moment?
Dat kan natuurlijk heel goed. Het kan zijn dat je ergens bent en je spontaan tegen een enorme pot pepernoten aan kijkt. Die kans is heel groot.

Het feit dat je tegen een enorme pot pepernoten aan kijkt, wil natuurlijk niet automatisch zeggen dat je ze ook verplicht moet eten. Je kunt er een paar nemen, maar de hele zak, of de hele pot? Nou nee, doe maar niet.

C. Of neem jij pas pepernoten en andere zoetigheid in de sinterklaasweek zelf?
Dat is dan een bewuste keuze. Je bent bezig met afvallen, je hebt een sinterklaasviering en daar horen nu éénmaal gewoon pepernoten bij. Prima, niets mis mee. Geniet van het moment. Neem de pepernoten. En vier het mee met je omgeving (maar overdrijven is nooit verstandig).

Jezelf de pepernoten (of andere lekkernijen) ontzeggen als iedereen pepernoten of iets lekkers eet, vraagt natuurlijk ook om problemen. Je maakt het jezelf dan onnodig moeilijk. Het zou beter zijn, een paar pepernoten te nemen, ervan te genieten, niet te overdrijven in de hoeveelheid snoepgoed die je eet, en de volgende dag weer terug te gaan in je ritme van een gezonde leefstijl. Daarvoor is het namelijk nooit te laat.

TIP:
Toch uit de band gesprongen? Gooi er een forse wandelsessie of sportsessie tegenaan om die pepernootkilo kwijt te raken die je niet had gewild!

Het draait vaak maar om 1 issue: laat jij je leiden door de situatie, of pak je zelf de regie? De keuze is aan jou.

Hartelijke groet,

Gewichtsconsulente Jacinta

Deel dit bericht via