Ontbijten; de redenen waarom dit zo belangrijk is

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag!

Een veel gemaakte onverstandige keuze is om de eerste maaltijd van de dag, nl. het ontbijt over te slaan.

Een andere keuze is wel te ontbijten ’s morgens maar dan snel, snel (omdat het nu éénmaal moet) op het laatste nippertje staand voor het aanrecht of kauwend op weg naar je werk of studie.

  1. Een goed ontbijt levert je energie voor een goede start van de dag! Ontbijt je niet of onvoldoende, dan merk je dit de hele dag. (een ‘hongergevoel’, onvoldoende fit en niet super geconcentreerd).
  2. Ontbijten stimuleert het op peil houden van je gewicht. De gedachte dat bij afvallen het ontbijt overslaan een goed idee is, moet dus absoluut direct verwezen worden naar het land der fabelen.
  3. Ontbijt overslaan zorgt ervoor dat je hersenen andere keuzes gaan maken; je hebt later op de dag meer trek in calorierijke producten.
  4. Wanneer je dus goed ontbijt, kun je gedurende de dag gezondere voedingskeuzes maken. Het heeft invloed op de andere maaltijdkeuzes van de dag.
  5. Ontbijten brengt je spijsvertering op gang. Dit proces staat ’s nachts op een laag pitje en moet in de morgen weer op gang komen. Door een goed vezelrijk ontbijt, help je je darmen en daarmee de regelmaat van je spijstering en dus je stoelgang.
  6. Het stimuleert je stofwisselingsproces op een positieve manier, en dit is weer positief voor gewichtsverlies.
  7. De kans op een verhoogd cholesterol neemt af

Ontbijten en de voeding die je gedurende de dag tot je neemt, is niet alleen in hoofdzaak belangrijk voor gewichtsbeheersing, maar ook, en niet minder belangrijk; het bepaalt enorm je gezondheid en hoe je je voelt!

Het klinkt saai, maar wanneer je goed, gevarieerd, eiwitrijk en vezelrijk ontbijt, blijf je gezonder!

Hartelijke groet,

Gewichtsconsulente Jacinta

Deel dit bericht via