Ook geen zin meer in al die afvalhypes?

Ik weet zeker, dat wij bijna allemaal wel eens met heel veel goede moed en zin zijn gestart met een dieet. Ik weet ook zeker, dat wij allemaal na verloop van tijd weleens met heel veel frustratie zijn gestopt met een dieet. Omdat het op de lange termijn niet werkt. Omdat het frustreert. Omdat het eigenlijk één en al een verplicht “moeten” en “denken” is waar we eigenlijk helemaal geen zin in hebben. Omdat het niet je hele leven vol te houden is.

De lijst van dieetsoorten is gigantisch! Het ene dieet lijkt nog betere resultaten te bieden dan het andere. Eerlijk gezegd word ik een beetje duizelig van al die hypes die de wereld aan resultaat beloven: Intermittent fasting, Plantaardig dieet, Pioppi dieet, Keto dieet, Flexitariër dieet, van Vlees naar Vega, van Voeding naar Leefstijl……….en dan hebben we het alleen nog maar over de hypes van 2020.

Waarom werkt het ene dieet wel voor de één en voor de ander niet?
Ieder persoon is anders. En voor iedereen werkt afvallen anders. De 1 heeft wellicht strakke schema’s nodig, terwijl de ander hier juist heel erg geïrriteerd en afgeleid door raakt. De 1 heeft een flink portie doorzettingsvermogen, terwijl de ander alleen maar beren op de weg ziet en bij de minste of geringste teleurstelling de handdoek al in de ring gooit.

  • Resultaat komt er pas, als je zelf volledig achter de veranderingen in je voedingspatroon en beweegpatroon staat
  • Resultaat ontstaat als je zelf inziet dat je huidige leefstijl niet klopt. Als je zelf voelt dat je qua gezondheid totaal de verkeerde kant op gaat
  • Resultaat ontstaat als jij eraan toe durft te geven dat je zult moeten kiezen voor jezelf. Zonder actie komt er echt geen resultaat
  • En resultaat (lees: gewichtsverlies) blijft als je een manier en een leefstijl hebt gevonden die bij JOU past. En voor jou werkt

Resultaat komt er niet, als je exact gaat opvolgen wat een ander jou adviseert in een strenge dieetvorm. De kans is dan wel heel klein, dat je dit jarenlang, zo niet levenslang gaat volhouden.

Ik ben ervan overtuigd, dat 1 bepaald dieet niet werkt. Misschien wel op de korte termijn met gigantisch snelle resultaten, maar zeker niet op de lange termijn. Het blijft immers steeds een onmogelijke opgave die voelt als een verplichting.

Investeer op de lange termijn, ontwikkel een leefstijl die voor jou werkt!
Ik weet zeker dat jij meer gebaat bent bij een leefstijl die bij jou past, door kleine veranderingen door te voeren in jouw voeding, in jouw beweging, in je leven. Veranderingen die maken dat jij eindelijk weer prettig in je vel zit en uiteindelijk nooit meer last zult hebben van het JOJO effect. Omdat jij achter je keuze staat. Omdat jij hiermee comfortabel bent. Omdat deze nieuwe leefstijl bij jou is gaan passen als je lievelingskledingstuk.

Verandering begint altijd met een 1e stap.

Hartelijke groet,

Gewichtsconsulente Jacinta

Deel dit bericht via