Snel door de super én in rap tempo koken doe je zo!

Je kent het vast wel: die drukke dagen waarop je zo ontzettend veel moet en waarin je activiteiten maar precies passen. Je holt van het één naar het ander. Boodschappen doen schiet er dan vaak bij in. Met als gevolg dat uitgebreid koken dan vast ook niet hoog op je prioriteitenlijstje staat.

Om te zorgen dat het niet weer een rondje afhaalfriet of pizza wordt, hierbij een paar simpele TIPS voor een snel rondje door de supermarkt!

Snel door de super doe je zo!

  • Maak gebruik van een simpel lijstje (bijv. in je telefoon) en ga direct op je doel af.
  • Neem een winkelmandje, in plaats van een winkelkarretje: dat scheelt het ophalen en wegbrengen van het karretje, je koopt minder en je gaat sneller door de gangpaden.
  • Vraag een medewerker naar een product als je het niet direct kunt vinden.
  • Houd de “buitenste paden” van de supermarkt aan. Daar vind je de verse producten en dat is dus feitelijk alles wat je nodig hebt voor een gezonde avondmaaltijd.

In rap tempo koken doe je zo!
Een gezonde maaltijd maken kan al in slechts 10 à 20 minuten. En dat is sneller (en goedkoper) dan het ophalen van een afhaalmaaltijd!

  • Denk praktisch: water koken in een waterkoker, gaat sneller dan het aan de kook brengen hiervan in een pan. En de magnetron en oven zijn ideaal voor het verhitten van producten.
  • Kook je pasta, dan kun je in de laatste vijf à zes minuten verse groenten als broccoli, bloemkool of tuinerwten meekoken. Kant-en-klare schoongemaakte groente van de versafdeling of uit de diepvries van de supermarkt zijn hierbij de snelste manier. En nee, diepvriesgroenten zijn niet minder gezond dan verse!
  • Wil je een gekookt eitje bij de pasta? Kook dit mee in dezelfde pan als de pasta! Scheelt ook weer wat afwas.
  • Een voedzame salade kan ook prima voldoen als avondmaaltijd, vooral in de zomer! Koop hiervoor een kant- en klare slasoort, meng hierdoor een blikje maiskorrels, kidneybonen, tuinbonen (of soortgelijk) en/of noten en zaden of pitten en je hebt een gezonde, snelle maaltijd te pakken. Kook hier ondertussen wat rijst bij en klaar ben je. Bereidingstijd? Krap 8 minuten.
  • Zin in een stukje zalm, aardappeltjes of andere groenten? Doe deze in een ovenschaal en de oven doet de rest. Hoe simpel wil je het hebben! (En jij kunt in de tussentijd alweer wat anders doen).

Een goede voorbereiding is het halve werk
Ook ‘tussen neus en lippen door’ koken gaat niet helemaal zonder enige voorbereiding. Zorg er daarom altijd voor, dat je gesneden groenten inkoopt in de supermarkt en in je vriezer hebt liggen.

En daarnaast is het uiteraard aan te bevelen om vooruit te denken over het in huis halen van je boodschappen. Dat is een stuk relaxter (en goedkoper) dan iedere avond na werktijd als een malle nog even naar de supermarkt te rennen.

Hartelijke groet,         

Gewichtsconsulente Jacinta             

Deel dit bericht via