TUSSENDOORTJES KEUZESTRESS

Het eten van een tussendoortje, doe je natuurlijk in de 1e plaats omdat jij iets wilt eten. Vaak heb je midden op de morgen of op de middag wel trek in iets. En de kans is groot, dat jij dan grijpt naar een tussendoortje, waarvan jij denkt dat dat een gezonde keuze is. Denk hierbij aan de liga, de mueslireep of die sultana. Het eten van dergelijke tussendoortjes is immers makkelijk, én je kunt ze goed meenemen en bewaren. In tegenstelling tot wat je zou denken: dit zijn GEEN gezonde tussendoortjes.

Het eten van een tussendoortje is een prima keuze. Maar als het tussendoortje dat jij neemt, vervolgens geen gezond tussendoortje is, dan werkt dit juist tegengesteld. Ik geef je hierbij enkele tips om dit te veranderen.

Ongezouten noten
Misschien voelt het heel vreemd om midden op de dag een handje ongezouten noten te nemen, maar werkelijk, het is het beste wat je kunt doen. In noten zitten onverzadigde vetten en jouw lichaam vaart daar wel bij. Bovendien krijg je er flink wat energie van.

Een gekookt ei
Ook het meenemen of het eten van een gekookt ei, zo midden op de dag kan heel vreemd voelen. En toch is ook dat een supergoed idee als je wilt afvallen. Een ei bevat veel eiwit. En een ei verzadigd goed. Het maakt dus dat je lang een ‘vol gevoel’ hebt. Goed voor de stofwisseling, goed voor je verbranding. Top als je wilt afvallen.

Ik raad niet aan meerdere eieren per dag te eten, maar enkele eieren per week in totaal is prima!

Rijstwafels
Ook een goede keuze: de rijstwafel. Dan heb ik het hier uiteraard wel over de naturel variant. Het spreekt voor zich dat de rijstwafel met chocolade laag het beste onaangeroerd in het supermarkt schap kan blijven liggen.

Notenrepen (of mueslirepen)
Het is een misverstand dat mueslirepen altijd gezond zijn. Dat is zeker niet het geval. Veel mueslirepen zitten bomvol suikers en verkeerde vetten. Ditzelfde geldt voor de liga’s en de sultana repen. Een pakje is vaak per 3 verpakt en let op: de inhoud bevat vaak veel meer calorieën dan je jezelf direct beseft!

Het algemene beeld is, dat mueslirepen, liga’s en sultanarepen gezond zijn door o.a. de vele vezels. Let maar eens op, hoe deze producten gepromoot worden in een TV-commercial. Maar heb je ook gezien hoeveel extra ingediënten en suikers dit product bevat? Ook hier sla je dan weer de plank mis, als je dagelijks een reep, liga of pakje sultanarepen naar binnen werkt én je ervan uitgaat een gezond tussendoortje te eten.

Fruit
Fruit kan altijd, ieder moment van de dag. En ja, ook fruit bevat suiker, maar dat zijn natuurlijke suikers. Onbewerkt. Deze suikers zitten gewoon in dit product. En dat is prima. Fruit is een voedingsmiddel dat ervoor zorgt, dat je verzadigd blijft, je voedingsstoffen binnen krijgt, én je treksnack naar zoetigheid wordt hierdoor echt minder.
TIP:
Voeg een lik pindakaas of hüttenkase toe op de appelstukjes of beleg je volkoren boterham gewoon eens met pindakaas en banaan. Of pindakaas en kiwi. Lust je geen pindakaas? Probeer dan eens amandelpasta met fruit. Ook een goede keuze.

Groenten
Ja, dit komt altijd weer voorbij. Groenten. Altijd een gezonde keuze, altijd een gezond tussendoortje.

Kaas
Evenals de mueslireep, de liga en de sultana, is kaas een valkuil. Er zijn kazen die enorm vet zijn, maar kaas kent ook magere varianten. Zo nu en dan een blokje 20+ of 30+ kaas als tussendoortje (met komkommer) kan echt geen kwaad. Het is wel weer eens wat anders.

Zuivel
Het voelt misschien ook apart om zuivel als tussendoortje te kiezen, maar het is echt een aanrader. Ook zuivel bevat veel voedingsstoffen (waaronder eiwit). Bovendien verzadigd dit ook weer goed. Prima om je dag mee te breken.

Slotconclusie is eigenlijk, dat je heel gauw gefopt wordt in de keuze van producten. Laat je hierdoor niet afleiden en kies bewust en gezond!

Raak jij compleet de weg kwijt als het gaat over het maken van gezonde keuzes en weet jij dat het anders moet? Voel je dan vrij contact met mij op te nemen!

Hartelijke groet,

Gewichtsconsulente Jacinta

                                                                                               

Deel dit bericht via