Vakantie vieren en afvallen

Het jaar heeft een aantal moeilijke momenten als je wilt afvallen. Op nummer 1 staat: kerst. Op nummer 2 staat: vakantie. En laten we het daar eens over hebben. Want hoe vier jij vakantie EN blijf je ook nog eens op gewicht of aan je gewicht werken? Het is lastig, maar met deze 3 simpele hand vaten moet het ook voor jou te doen zijn:

1.
Zorg dat je niet afwijkt van je basis: blijf 3 maaltijden per dag nuttigen. Ook als je pas halverwege de dag je bed uit komt (want dan ga je er vast ook later naar toe).

2.
Blijf water drinken. Het liefste nog een beetje meer dan je thuis gewend bent. Dit zorgt ervoor dat jouw lichaam de afvalstoffen goed kan blijven afvoeren en dat werkt weer positief op je lichaamsgewicht. Bovendien vul je hiermee direct je vochtverlies weer aan (als het warm is zweet je toch meer).

3.
Laat het geforceerde maar achterwege. Vul even geen voedingsapp in (tenzij je dat zelf echt wilt), geniet gewoon van je vrije tijd, ontspan en blijf vooral gevarieerd eten! En ga je uit eten? Kies bewust en volg je gezond verstand. Je snapt zelf ook dat iedere dag teveel op je bord en ook nog eens een toetje en in de avond diverse snacks niet bevorderlijk zijn als je wilt afvallen en je niet kilo’s zwaarder terug wilt komen van je vakantie.

Vakantie is belangrijk! Het niet geforceerd bezig zijn met de kilo’s ook. Alhoewel, als jij weet wat jij eet, dan wordt bovenstaande allemaal een stuk makkelijker. En als jij dan ook nog eens sport en beweging tijdens de vakantie kunt gaan waarderen als extra bonus, dan heb jij de strijd met afvallen eigenlijk gewoon al lang gewonnen. Dan is het namelijk een levensstijl geworden. En dat is het enige dat vooral op de lange termijn resulteert in een stabiel gewicht.

Hartelijke groet,

Gewichtsconsulente Jacinta

Deel dit bericht via