Vitamine K

Het Coronavirus is nog steeds heel actueel en er wordt ook steeds meer bekend over wat we vooral wel moeten doen en vooral niet moeten doen om ons te versterken tegen het Coronavirus. De rode lijn is echter; leef gezond, eet gevarieerd, beweeg voldoende, voorkom overgewicht. Wat we nu al heel goed zelf kunnen doen, vooruitlopend op een vaccin is vooral goed voor onszelf zorgen. Dit begint met een gezonde leefstijl; de cyclus van gezonde voeding, minimaal 30 minuten beweging per dag, een goede weerstand opbouwen, zorgen voor voldoende slaap, een goede dosis ontspanning én vasthouden aan regelmaat en structuur.

Onlangs werd bekend dat met name Vitamine K mogelijk een rol speelt in de bestrijding en het herstel van het Coronavirus. Maar waar zit die Vitamine K nu precies in? En waarom is die vitamine K dan zo belangrijk?

Voedingsmiddelen met Vitamine K
Vitamine K zit met name in de groene bladgroenten zoals spinazie, boerenkool, broccoli. Maar de vitamine K zit evengoed in melkproducten, fruit, eieren en vlees, granen en olijfolie. En kleine hoeveelheden Vitamine K2 komen nog eens voor in lever, kaas en eigeel. Deze producten liggen aan de basis van de Schijf van Vijf; gewoon gezonde en gevarieerde voeding dus en gewoon te koop in de supermarkt; betaalbaar en makkelijk te bereiden in eigen keuken.

Waarom is die vitamine K dan zo belangrijk?
Vitamine K is nodig voor een goede bloedstolling en gezonde bloedvaten. In een gezonde leefstijl is variatie het sleutelwoord. Door zo gevarieerd mogelijk te eten, bouw je weerstand op en zorg je er dus voor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, waaronder de Vitamine K.

In de basis is het het totaalplaatje dat maakt of je een gezonde leefstijl hebt of creeërt. Dit gaat niet van de één op de andere dag, maar alle kleine beetjes helpen. Dit kun je dus het beste bereiken door zo veel mogelijk variatie in te bouwen in je eetpatroon, wat vaker van die bank af te komen, wat vaker de fiets te pakken en de auto laten staan. En zo zijn er nog veel meer stappen die jou op weg helpen een gezond leven te leven.

Niemand op deze wereld heeft daadwerkelijk de garantie te ontkomen aan het Coronavirus, we kunnen er echter wel zelf alles aan doen om dit tegen te gaan.

Mocht jij nu worstelen met wat nu exact gezonde voeding is en hoe je een gezond en gevarieerd voedingspatroon kunt ontwikkelen? Neem dan gewoon eens contact met me op.

Hartelijke groet,

Gewichtsconsulente Jacinta

Deel dit bericht via