Waarom een kopje cappuccino ongezonder is dan je denkt

Koffie. Wij genieten ervan! En waarom zouden wij ook niet! Het drinken van zwarte koffie past prima in een gezond voedingspatroon. Het ene kopje koffie, is echter het andere niet. En daar zit de grote valkuil. Vandaag wil ik je in deze blog meenemen naar WAAROM je het ene kopje koffie beter kunt laten staan dan het andere. En schrik niet: het gaat hier over onderschatte calorieën.

1 kopje koffie graag!
Net zoals kraanwater bevat koffie 0 calorieën! En daarmee staat het drinken van koffie in het rijtje van dranken die je prima kunt drinken als je gewicht wilt verliezen. Drink je koffie, dan drink je vocht. En vocht helpt je weer om af te vallen.

Koffie bevat ook cafeïne. En dat is een stofje die bijdraagt aan het verbeteren van je concentratie. Je word er alert van. Je presteert beter én het zorgt ervoor, dat je wat langer fit blijft en minder snel vermoeid raakt. Gemiddeld genomen is het prima om 2 à 4 kopjes koffie per dag te drinken.

De calorieën in een kopje cappuccino
Het drinken van koffie zónder toevoeging van suiker of melk is dus een dikke prima. Maar wijk je daarvan af, dan is het noodzaak goed na te denken over deze keuze als je lichaamsgewicht en je gezondheid je lief is.

Wist jij bijvoorbeeld dat 1 kopje cappuccino van halfvolle melk al zo’n 47 calorieën bevat?
En wist jij dat 1 kopje cappuccino van volle melk dan nóg veel meer calorieën bevat?

Voor je beeldvorming: als je een kopje zwarte koffie drinkt en je voegt daar 1 suikerklontje aan toe, dan tel je zo’n 16 calorieën. (1 suikerklontje is 4 gram suiker /1 gram suiker staat gelijk aan 4 calorieën).

Ik weet niet hoe het jou vergaat; maar het verschil tussen 1 kopje koffie met 1 suikerklontje én het kopje cappuccino is gigantisch! Als je wilt afvallen, is het drinken van cappuccino dus geen handige keuze.

P.S.:
Drink je bij uitzondering eens een keer een lekkere mok cappuccino, dan heeft dit natuurlijk een heel ander effect op je lichaamsgewicht. Als je daar enorm van geniet, dan zou ik dat vooral niet veranderen. Koffie is tenslotte koffie. Maar drink je een mok cappuccino omdat dat nu eenmaal steeds populairder wordt, of omdat je collega / vriend / buurman of buurvrouw dit ook steeds vaker drinkt? Denk dan liever 2x na over de keuze die jij hierin wilt maken als je bewust bezig bent met je lichaamsgewicht.

 

 

Deel dit bericht via