Calorieën verbranden met traplopen!

Wist jij al dat traplopen echt enorm veel calorieën verbrand als je dat regelmatig doet? Loop dus rustig wat vaker de trap op en weer af. Ben je wat vergeten mee te nemen van boven naar beneden? Traplopen maar weer!

Een kwartiertje traplopen of een bezoekje aan de sportschool; waar kies jij voor?
Een bezoekje aan de sportschool is natuurlijk fantastisch: maar als je die bezoekjes ziet als een vervelende verplichting, of gezellig gaat kletsen met je mede sportmaatje, dan heeft zo’n sportschoolbezoekje geen enkele toegevoegde waarde voor je verbranding. Dan word je daardoor niet fitter en zal je niet (door het sporten) gaan afvallen. Jammer van je tijd en geld dus. Dan had je meer voordeel geboekt wanneer je gewoon thuis was gebleven en 10x op en neer de trap had genomen! Vind je een fanatieke sportsessie wel super leuk? Dan moet je dit zeker blijven doen!

Traplopen: de calorieën
Traplopen is zo gek nog niet. Natuurlijk, het is wel even wennen; ik denk dat je huisgenoten je raar aankijken als je een kwartier lang gaat traplopen door je huis. En toch….val je er wel van af!

Stel je weegt 70 kilo. Dan verbrand je ruim 9 calorieën per minuut met het traplopen. Een klein rekensommetje leert dan, dat je zo’n 140 calorieën verbrand met een kwartiertje aaneengesloten traplopen! Dat is meer dan het aantal calorieën dat je in dezelfde tijd verbrand met wandelen of hardlopen! Ter vergelijk in voedingsmiddelen: een plak cake bevat ook zo’n 140 calorieën! En drink je 1 klein borrelglaasje likeur? Dan zijn dat ook al gauw 140 calorieën!

Traplopen: de voordelen
Misschien denk je na het lezen van dit artikel wel; wat een onzin. Dat kleine beetje traplopen zal echt geen heel groot verschil maken. En ik ga niet bij iedere plak cake of een borrelglaasje denken: daarvoor moet ik een kwartiertje traplopen. Dat hoeft ook niet. De voordelen van traplopen blijven hoe dan ook groter dan je denkt:

  • je kunt het zo langzaam of zo snel opbouwen als je zelf wilt
  • het is helemaal gratis
  • je hoeft er de deur niet voor uit
  • traplopen kost je in verhouding weinig tijd
  • je conditie verbetert in rap tempo
  • traplopen heeft een positief effect op je cholesterol en bloedsuikerspiegel
  • je valt (langzaam) af!

Belangrijk om te weten: je verbranding komt pas echt op gang als je gedurende 2 minuten aaneengesloten trap blijft lopen. Wil jij dus afvallen én meer bewegen maar vind je dat tegelijkertijd nogal een uitdaging? Begin gewoon eens bij de 1e traptrede!

P.S.: Langzaam traplopen loont in dit geval meer dan supersnel die trap op rennen!

Hartelijke groet,

Gewichtsconsulente Jacinta             

Deel dit bericht via