Aan de studie Sport en Voeding

Het werkveld van de Gewichtsconsulente is en blijft altijd in beweging. Zet de TV aan en je krijgt informatie over voeding en beweging. Er is steeds weer een nieuwe ontwikkeling in deze markt. Er zijn steeds weer nieuwe voedingshypes. Ik vind het van groot belang om deze ontwikkelingen op de voet te volgen en hier ook in mijn eigen vakkundige ontwikkeling in mee te gaan.

Mijn focus is en blijft samen met mijn cliënt een duidelijk doel te stellen, hieraan te werken en hierdoor een mooi resultaat te bereiken en vooral ook te behouden in gewichtsverlies. Zonder focus geen resultaat.

Dit gewichtsverlies zal niet alleen ontstaan door het aanleren en toepassen van een ander voedingspatroon. Gewichtsverlies zal pas blijvend zijn als de voeding onder de loep wordt genomen én daarnaast beweging een sterk onderdeel wordt en blijft van het dagelijkse ritme. Uiteraard werk ik hier met mijn cliënt nu al dagelijks aan, maar het kan altijd beter.

Dit is één van de redenen waarom ik vakkundig meer wil weten over Sport en Voeding. Vandaar deze studie.

Een andere reden waarom ik deze studie ben gestart is een simpele. Het is leerzaam en het is een absolute waarheid dat een goede sportprestatie samenhangt met een goed voedingspatroon. Ik loop zelf graag recreatief hard, dus hoe meer kennis over sport en voeding, hoe meer voordelen dit mij persoonlijk zal opleveren bij mijn eigen sportprestaties, maar hoe meer kennis en waarde ik ook kan delen met mijn (toekomstige) cliënten, die ook graag een sport beoefenen en zelf ervaren wat voeding hierbij kan doen of afbreken.

Een toegevoegde waarde.

Hartelijke groet,

Gewichtsconsulente Jacinta

 

Deel dit bericht via