De afvalstrijd en het succes van een chauffeur

Het is al ruime een jaar geleden dat ik werd gebeld door een chauffeur met de vraag of wij niet eens een afspraak zouden kunnen plannen. Het overgewicht werd een probleem. En dat moest anders. HOE, dat was dan wel even de vraag.

In dat eerste kennismakingsgesprek hebben wij samen gewoon eens gesproken over waarom deze chauffeur wil afvallen. En wat afvallen nu exact inhoudt. En wij hebben ook gesproken over het dilemma dat zich voordoet; is het wel mogelijk af te vallen en tegelijkertijd het beroep van chauffeur te beoefenen? Gaan die twee wel samen en is het geen verloren moeite. Het bleek een groot dilemma.

En toch zette deze chauffeur de eerste stap. En zonder deze eerste stap, was deze chauffeur nu zeker niet al 8 kilo afgevallen.

Gedurende het traject bleven er vragen en dilemma’s waar deze chauffeur mee worstelde.  En toch zag deze chauffeur wel in, dat afvallen wél mogelijk is als je chauffeur bent. Waar deze chauffeur bij de start nog moest wennen aan het nieuwe dagritme, het meenemen van producten, de voedingskeuzes én de beweging, is dat nu al lang een gewoonte geworden.

Waar deze chauffeur in eerste instantie dacht, dat afvallen compleet onmogelijk is als je veel onderweg bent en afhankelijk bent van de maaltijden die het restaurant op de kaart heeft staan, is dat nu anders. Er worden andere keuzes gemaakt. Deze chauffeur eet nu veel breder en gevarieerder en constateert nu zelf, dat het steeds maar weer kiezen van een bord frites met een lekkere schnitzel  en een klodder saus helemaal niet de enige optie is en al helemaal niet altijd lekker is. Er is zoveel meer mogelijk. Er zijn zoveel meer keuzes te maken.

En waar deze chauffeur een periode terug nog dacht, dat al die andere menukeuzes echt niet zouden smaken, is dat nu totaal omgedraaid.

Deze chauffeur kijkt nu met een totaal andere blik naar voeding onderweg, gaat anders om met de keuze uit drankjes, beweegt ook tijdens de werkweek steeds vaker en valt langzaam af. Het totaal gewichtsverlies is nu ca. 8 kilo. Maar het doel is nog veel meer.

Work in progress. Ik ben zo trots op deze kanjer.

Hartelijke groet,

Gewichtsconsulente Jacinta

Deel dit bericht via