Help, ik val niet af!

Het is de ergste nachtmerrie van de client! De angst niet af te vallen. Help, wat nu?

Vaak is dit één van de redenen niet eens te willen beginnen aan het afvallen. Want stel je voor dat het niet lukt! Dat zou toch echt een absolute domper zijn. Dit is het slechtst denkbare scenario.

Niet alleen voor de cliënt zou dit heel vervelend zijn, óók voor mij als Gewichtsconsulente.

Gelukkig heb ik dit nog nooit in mijn praktijk meegemaakt. Natuurlijk, soms blijft een cliënt enkele weken halverwege het traject redelijk stabiel, maar altijd komt er ook weer een moment dat cliënt toch weer gaat afvallen. Weer een stap richting het besproken doel. Het streefgewicht. Het gewicht dat voor mijn cliënt belangrijk is. Het gewicht waar mijn cliënt zich prettig bij voelt.

Omdat ik in mijn praktijk wil voorkomen dat cliënt niet afvalt, heb ik een BGN nascholing/bijscholing gevolgd. En dit was zo interessant en vooral leerzaam. Het al dan niet afvallen heeft te maken met heel veel verschillende factoren. Het gaat er niet alleen om kennis te hebben over wat je vooral wel en vooral niet moet eten (voeding of vulling), het gaat ook over andere factoren zoals: nachtrust, medicatie, blessures, leeftijd (blijf wel realistisch in je doel), emoties, werktijden, kookplezier en/of kookgelegenheid, financiën, invloed uit je omgeving, invloed jaargetijden…

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

En dat is het moment, waar de doorsnee mens afhaakt zonder begeleiding. Het zit even tegen en dan denk je: ach laat maar, het lukt me toch niet. Ik geef het op. En voordat je het weet, zijn de kilo’s waar je zoveel moeite voor deed om deze kwijt te raken, weer terug.

Zo jammer, en zo onnodig.

Laat je coachen. Ik ben opgeleid om het moment te doorbreken waarop jij het alleen laat vallen. Afvallen is vaak niet dat wat het lijkt. Afvallen en het aanwennen van een gezonde leefstijl kost tijd, energie en moeite. Het is werken. Maar daar krijg je zoveel moois (blijvend) voor terug.

Als Gewichtsconsulente help ik je de oorzaken onder ogen te zien, waarom je mogelijk niet afvalt. Want IEDEREEN kan afvallen. Ik heb voldoende tools binnen handbereik om samen met jou toe te werken naar jouw doel. Jouw streefgewicht. Ook als het moeilijk wordt. Samen bereik je altijd meer dan alleen.

Hartelijke groet,

Gewichtsconsulente Jacinta

Deel dit bericht via