Het succesverhaal van deze kanjer

Het kan niet uitblijven. Het moment komt gewoon dat wanneer je ouder wordt, je ook merkt minder fit te worden. Je conditie neemt af, je bent sneller moe. Het lijkt wel alsof de kilo’s blijven plakken op je lijf. Niet fijn.

Ten eerste oogt dit niet altijd even mooi. Maar ten tweede, en niet minder belangrijk, het is voor de gezondheid funest en absoluut een behoorlijk risico.

Heinrich van den Heuvel merkte dit ook. Al een tijdje. En eind 2018 nam Heinrich het besluit om daadwerkelijk wat te gaan doen aan de kilo’s. En aan de conditie.

Heinrich nam contact met me op en sinds januari 2019 is Heinrich volop aan de slag met het afwennen van oude gewoontes (die bijdroegen aan een pondje meer) en het aanwennen van nieuwe gewoontes (die bijdragen aan een kilo minder).

De veranderingen?

√ Een besluit is een besluit. Een doel is een doel. Focus is focus

√ Zelfmedelijden? Nee hoor. Geen moment

√ Heinrich is NIET op dieet

√ Er is een kritische blik op het voedingspatroon ontstaan. De angels zijn eruit gehaald

√ Nieuwe producten (die gewoon in de supermarkt in het schap liggen) komen nu op tafel en maken deel uit van het (gezins)voedingspatroon

√ Heinrich eet nu vooral wat hij lekker vind. En dat is een veel breder aanbod dan hij ooit dacht

√ Het aanwennen van nieuwe gewoontes is nog leuk ook! En moeilijk is het zeker niet

√ De ervaring dat beweging gewoon leuk is en bijdraagt aan een positiever gevoel is top!

√ Niets van het aanleren van nieuwe gewoontes voelt als een verplichting. Het is niet anders dan bewuste keuzes maken en ontdekken welke keuzes goed voelen en bijdragen aan gewichtsverlies.

Het einde van het traject komt in zicht. Nog enkele kilo’s te gaan. Maar ook na het bereiken van het streefgewicht stopt het zeker niet. Heinrich zal de aangeleerde nieuwe gewoonten en patronen, zowel op het gebied van voeding, als op het gebied van beweging dagelijks blijven toepassen. Het is namelijk een gewoonte geworden. Het is ingepast in zijn leefstijl omdat het uiteindelijk een veel prettiger manier van leven is, dan die van voorheen. En omdat het bijdraagt aan gewichtsbehoud op de lange termijn. Gewichtstoename is geen optie meer.

De foto van Heinrich spreekt boekdelen. Eigenlijk hoef ik hier niets meer aan toe te voegen. Niet anders dan dat ik ontzettend trots ben op deze kanjer. Het is toch echt de eigen inzet van Heinrich geweest. Motivatie, bewustwording, verandering, zelfvertrouwen, inzet, doorzettingsvermogen, plezier en focus op het (eind)doel, hebben allemaal onderdeel uitgemaakt tot het behalen van deze bijzondere transformatie.

Hartelijke groet,

Gewichtsconsulente Jacinta

 

Deel dit bericht via