Sport en Voeding

Voeding is de brandstof voor ons lijf. Zonder voeding, zijn wij niet in staat onze activiteiten uit te voeren. Zonder voeding hebben wij geen overlevingskans.

Voeding geeft ons dus energie. Wij hebben dit nodig! Voeding is en blijft belangrijk als je wilt afvallen. Beweging en/of sport geeft ons óók energie.

In de afgelopen periode heb ik clienten gecoacht naar een streefgewicht dat zij wilden bereiken. Mijn clienten zijn tijdens hun traject zelf op zoek gegaan naar een manier om meer beweging toe te passen in hun dagelijkse leven. Welke sport of welke bewegingsvorm is leuk én haalbaar om te beoefenen?

9 van de 10 keer werd beweging c.q. sport uiteindelijk een onderdeel van het leven van mijn clienten. Ook van mijn cliënten die ooit dachten een hekel te hebben aan sport.

Onvoldoende voeding én fanatiek bewegen c.q. sporten gaan echter niet samen. Dat is een funeste combinatie. Om clienten hier meer sturing en coaching in te kunnen bieden, heb ik onlangs mijn certificaat Sport & Voeding behaalt.

Er kunnen zich zoveel vragen voordoen. En onduidelijkheid tijdens het afvaltraject werkt meestal niet motiverend.

  • Moet je nu juist wél een maaltijd eten voordat je gaat sporten of juist niet?
  • Hoeveel moet je eigenlijk eten als je 2 à 3x in de week sport? Is dat voor iedereen hetzelfde?
  • Welke voeding moet je juist niet eten vlak voor het sporten?
  • En wat moet je juist wel eten ná het sporten?
  • Waarom heb je soms last van een steek in de zij?
  • Waarom onstaat spierpijn en kan dit eigenlijk kwaad?
  • En hoe zit het eigenlijk met hersteltijd en blessures?

Afvallen gaat niet vanzelf. Beweging ook niet. En een goede prestatie tijdens het sporten al helemaal niet. Een gezond fundament leggen om verantwoord af te kunnen vallen én op een gezonde manier je bewegings en/of sportactiviteiten te beoefenen is van groot belang!

Mijn streven is clienten op een leuke, goede manier te kunnen coachen, met zichtbaar en merkbaar resultaat. Met het behalen van dit certificaat, ben ik ervan overtuigd, dat mijn cliënten hier zeker de voordelen van zullen gaan merken!

Hartelijke groet,

Gewichtsconsulente Jacinta

Deel dit bericht via